Ana SayfaGüncelPervin Buldan: Kürt halkının deklarasyonunu 23 Mayıs’ta açıklayacağız

Pervin Buldan: Kürt halkının deklarasyonunu 23 Mayıs’ta açıklayacağız

HABER MERKEZİ – İstanbul’da katıldığı bir iftar programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yayınladıkları seçim bildirgesine ek olarak “23 Mayıs’ta Kürt halkının deklarasyonunu açıklayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu (DGD) ve Yöre Dernekleri’nin İstanbul Sefaköy’de düzenlediği iftar programına katıldı.

Buldan’ın yanı sıra HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı iftarın yapıldığı salona, “Biz elimizi barış için, soframızı paylaşım için açıyoruz” pankartı ile HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları asıldı.

Programda konuşan Pervin Buldan, Kürt halkının birliğine vurgu yaparak “İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı vesilesiyle barış, kardeşlik, özgürlük kucaklaşma ayrımı yapmadan kimsenin birbirinin dilini inancını inkar etmeden hep birlikte kardeşçe yaşamın bu ülkeye gelmesi açısından oluşturacağı bu tür birlikteliğin önümüzdeki yıllara da vesile olacaktır” dedi.

‘Kürt halkının en fazla inkar edildiği dönem’

“Kürt halkının en fazla inkar edildiği bir dönemi yaşıyoruz” diyen Buldan şöyle devam etti:

“Kazanımlara en fazla saldırının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İşte bu dinimizde günahtır, zulümdür. Bizim dinimiz kucaklaşmayı emreder, barışı kardeşliği emreder ancak AKP iktidarlık döneminde Kürt halkına ve bu ülkede yaşayan haklara yaklaşımları karşısında birlikte yaşama zamanı gelmiştir.”

‘Kürt halkının deklarasyonunu açıklayacağız’

24 Haziran erken seçimlerine de değinen Buldan, seçim bildirgesine ek olarak Kürt halkı için de bir deklarasyon yayınlayacaklarını söyledi:

“Biz Ankara’da bir seçim bildirgesi yayınladık. Ancak Kürt halkının ayrıca bir deklarasyonu 23 Mayıs tarihinde Amed’de Türkiye halklarına ve toplumuna açıklayacağız. Yapılanlar zulümdür dedim. Nedir bu zulüm? Nusaybin’i Silopi’yi Cizre’yi yakmak bir zulümdür. Kerkük’e saldırmak Efrin’i işga etmek zulümdür. Kürt halkının seçtiği vekilleri cezaevinde tutmak kayyum atamak zulümdür. Bu zulüm karşısında en yakın yol 24 Haziran seçimleridir.”

‘Bu ülkeyi Demirtaş ve siz yoldaşları yöneteceksiniz’

Bu seçimin tarihsel bir önem taşıdığını belirten Buldan, “İnkar ve imha politikalarına karşı 24 Haziran bizim başarmamız ve kazanan yarınlarımızı ve yüzyıllarımızı garantiye almak zorundadır. Yoksa Demirtaş’ın olmadığı bir seçimin Türkiye’nin yarınları açısından yapılan zulümlerin daha da yapılacağı anlamına gelir” diye konuştu.

Herkesin seçim çalışmalarına katkı sunması gerektiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı, “Kürtlerden, HDP’den sayın Demirtaş’tan korkuyorlar. Korkmasalardı rehin tutmazlardı. HDP’den korkmasalardı kayyum atamazlardı. Bizim bunun için parlamentoya girerek, Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yaparak Kürtleri temsil etmeliyiz. Her bir arkadaşım kendisini bir vekil, Demirtaş olarak görmek ve çalışmalara bu ruhla katılmalı” dedi.

Artık herkesin mevcut iktidara ‘tamam’ diyeceğini vurgulayan Buldan, ” Recep Tayyip Erdoğan gidip evinde oturacak ve bu ülkeyi yönetmeyecek. Demirtaş ve siz yoldaşları yöneteceksiniz” ifadelerini kullandı.