Ana SayfaGüncelSaadet Partisi Malatya’da HDP’den imza desteği istedi

Saadet Partisi Malatya’da HDP’den imza desteği istedi

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, cumhurbaşkanı adayları Temel Karamollaoğlu için HDP’den imza desteği istedi.

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Teşkilatı, cumhurbaşkanı adayları Temel Karamollaoğlu için Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) imza desteği istedi.

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri Cemal Tokdemir, Aziz Humantaş ve Hamza Adak’tan oluşan heyet, HDP İl Eşbaşkan vekilleri Zeynep Doğan ve Mustafa Hakkı Aksu ve parti yöneticileriyle görüştü.

“Desteğinizi istiyoruz”

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre görüşmede ilk olarak Saadet Partisi heyeti adına konuşan Tokdemir, şunları söyledi:

“Gelinen nokta her birimizi bir yerlere savurmuş. Bunda bizim de zaman zaman katkılarımız olmuştur. Bunu aşmaya katkı sunma adına sizi ziyaret etmek istedik. Birbirimizin sorunlarını kendimiz çözmemiz gerekiyor. Bu da ancak birbirimizle konuşarak gerçekleşir. Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bizim imza toplama çalışmalarımız var. Bu noktada -gerçi sizin cumhurbaşkanı adayınız var ama- desteğinizi istiyoruz. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, mevcut sistemde kendimizi ifade edebilmenin yollarını arıyoruz. Parlamenter sistem içerisinde yer almaya çalışıyoruz.”

“‘Hayır’ cephesini güçlendirebiliriz”

HDP heyeti adına konuşan il eşbaşkan vekili Mustafa Hakkı Aksu da, “İçinde olduğumuz bu baskın seçim süreci pek de sürpriz olmadı. Gittikçe ülkeyi yönetemez hale gelen AKP iktidarının seçimleri erkene alacağını tahmin edebiliyorduk. Partimiz önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de hazırlıklıdır. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanması ve tek adam rejimine karşı ‘Hayır’ cephesini güçlendirebiliriz” dedi.

HDP İl binasında gerçekleşen görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Previous post
Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde: Azadiya Welat eski yazı işleri müdürü tutuklandı
Next post
"Ankara'da iki kişi yüzlerine çuval geçirilerek kaçırıldı"