Ana SayfaGüncelSeçim sürecinin ilk üç haftası: TRT’den Cumhur İttifakı’na 38 saat, HDP ve SP’ye 0 dakika

Seçim sürecinin ilk üç haftası: TRT’den Cumhur İttifakı’na 38 saat, HDP ve SP’ye 0 dakika

HABER MERKEZİ – RTÜK’te yapılan son araştırmaya göre TRT, erken seçimin ilan edildiği 17 Nisan’dan 6’ya Mayıs’a kadar geçen üç haftalık sürede Saadet Partisi ve HDP’ye 1 saniye bile yer vermezken, AKP ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na 37 saat 40 dakika yer ayırdı.

Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan araştırmaya göre erken seçim ilanının yapıldığı 17 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Saadet Partisi’ne ekranda bir saniye bile yer vermedi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu imzalı habere göre İYİ Parti TRT ekranlarında sadece 9.5 dakika yer alabilirken, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ayrılan süre 3 saat 4 dakika 28 saniye olarak hesaplandı.

Ekranda en çok yer alan parti ise AKP oldu.

TRT, söz konusu dönemde AKP ile ilgili yayınlara 36 saat ayırırken, MHP ile AKP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na 37 saat 40 dakika 2 saniye süre verildi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylarına 37 dakika

TRT ekranlarında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için 6 Mayıs’a kadar 27 dakika 20 saniye yayın yapıldı. İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener’e ayrılan süre ise 9.5 dakika oldu.

Böylelikle muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarına TRT ekranlarında söz konusu dönemde yaklaşık 37 dakika yer verilmiş oldu.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimlerde de özel televizyon kanalları ve TRT’nin tek yönlü, taraf tutan yayın yapıp yapmadıklarını YSK adına RTÜK denetleyecek.