Ana SayfaÖzelSur’daki ablukadan kurtuldu, tutuklandı, bugün HDP’nin adayı: Remziye Tosun Karınca’ya konuştu

Sur’daki ablukadan kurtuldu, tutuklandı, bugün HDP’nin adayı: Remziye Tosun Karınca’ya konuştu

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’dan gösterdiği adaylar arasında olan, Sur’daki yasak sırasında ilçede mahsur kalıp çıktıktan hemen sonra tutuklanan Remziye Tosun, gazetemize konuştu. Tosun, “Benim için sürpriz oldu. Tek düşündüğüm şey Sur halkına ve halkımıza nasıl faydalı olacağım” dedi.


Haber: Nurhak Yılmaz


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran erken seçimi için aday gösterdiği isimlerden birisi de Sur’da sokağa çıkma yasakları sırasında 3 yaşındaki kızı Beritan ile birlikte 100 gün boyunca mahsur kalan Remziye Tosun oldu.

Sur’daki ablukadan çıktıktan sonra tutuklanan ve 14 ay tutuklu kalıp 16 Mayıs 2017’de tahliye edilen Tosun, adaylığı ile ilgili ilk olarak Gazete Karınca’ya konuştu.

Sur’daki evi yıkıldığı için şu an Ergani’nin Aşağı Kuyulu köyünde babaannesi ile birlikte yaşayan Tosun, aday olduğunu yeni öğrendiğini ve kendisi için de sürpriz olduğunu ifade etti.

Ankara’ya doğru yola çıktığını belirten Tosun, “Benim için sürpriz oldu. Tek düşündüğüm şey başta Sur halkı olmak üzere halkımıza nasıl faydalı olacağım” dedi.


HDP’de adaylar netleşti: Listede kimler var, öne çıkan isimler hangileri?

HDP listesini YSK’ye sundu: İşte il il HDP milletvekili adayları

Previous post
'Evrak eksik' demişlerdi: 13 gündür açlık grevinde olan işçiden belgeli yanıt
Next post
Suudi Arabistan'da kadın hakları savunucuları gözaltına alındı