Ana SayfaGüncelTimes, Rusya ve Mısır’a benzetti: Türkiye’de de benzer bir zırva seçim olacak

Times, Rusya ve Mısır’a benzetti: Türkiye’de de benzer bir zırva seçim olacak

HABER MERKEZİ – Times gazetesin “Ne özgür ne de adil” başlıklı başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde zafer elde edebilmek için tüm muhalifleri susturduğunu yazdı. Erdoğan’ın mevcut pozisyonunun ve Türkiye’de olan bitenin Rusya ve Mısır örnekleri üzerinden analiz edildiği başyazıda, “Türkiye’de de benzer bir zırva seçim olacak” denildi.

Britanya merkezli Times gazetesinin 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin başyazısında, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sandıkta zafer elde edebilmek için tüm muhalifleri susturduğu” kaydedildi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre gazetenin “Ne özgür ne de adil” başlıklı başyazısında, “Başbakan ve cumhurbaşkanı olarak 15 yıldır iktidarda olan Erdoğan şüphesiz seçimleri ezici bir çoğunlukla kazanacak” denildi.

Erdoğan’ın kendisinden başka kimsenin kazanmamasını garantilediğini savunan Times, erken seçimin zamanlamasına dair de şunları kaydet:

“Bir yıl sonra yapılması planlanan seçimleri, muhalifleri kargaşada çamura saplamak, olağanüstü halin avantajını kullanmak, kampanyalara, basına, ifade özgürlüğüne kısıtlama getirmek için gelecek aya çekti. Bunlar da seçimlerin özgür ve adil olmayacağının garantisi gibi görünüyor.”

Rusya ve Mısır mukayesesi

Times, Erdoğan’ın pozisyonunu ve Türkiye’de olan biteni ise Rusya ve Mısır örnekleri üzerinden anlattı:

“Rusya Devlet Başkanı Putin bugün dördüncü dönemi için yemin edecek. Mısır Devlet Başkanı Sisi her türlü muhalefetin yasaklandığı, susturulduğu veya sindirildiği bir seçimle başa geldi. Üst düzey bir Türk generalin eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday olmasın diye ikna etmek için ziyaret etmesi de bu kalıba uyuyor. Türkiye’de de benzer bir zırva seçim olacak.”

Erdoğan’ın ‘kampanya taktiği’

Erdoğan’ın kampanya stratejisine de yer veren gazete, bunu ise şöyle yorumladı: “Her zamanki gibi Erdoğan’ın kampanya taktiği, Türkiye’nin müdafi, PKK, AB veya laikler, Türkiye’nin kaderini ve tarihini karaladığını düşündüğü her türlü düşmana karşı savunucu rolü oynamak.”

 

Previous post
Demirtaş'tan İnce, Akşener ve Karamollaoğlu'na 'ikinci tur' çağrısı
Next post
Foer‘in kitabı belgesele uyarlandı: ‘Hayvan Yemek’ten ilk fragman