Ana SayfaGüncelTutuklu ETHA çalışanı gazetecilerden mesaj: Dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayacağız

Tutuklu ETHA çalışanı gazetecilerden mesaj: Dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayacağız

HABER MERKEZİ – ETHA çalışanı tutuklu altı gazeteci, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla gönderdikleri mesajda “Dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayı, bu yoldan bir adım geri düşmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz” dedi.

Yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek farklı tarihlerde tutuklanan Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanı gazeteciler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla cezaevinden bir mesaj gönderdi.

Gazetecilerin gönderdikleri mesaj şöyle:

“3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü onlarca gazeteci gibi hapishanede karşılıyoruz. Hakikatin ve vicdanın, eşitliğin ve adaletin ekmek gibi, su gibi, hava gibi en temel ihtiyaçlar arasında olduğu bu topraklarda gerçeğin sesini ezilenlere ulaştırma misyonunu üstlenmiş gazeteciler olarak, tutsaklık koşullarında dahi, dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayı, bu yoldan bir adım geri düşmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz.”

ETHA çalışanı tutuklu gazeteciler

Ajansın editörlerinden İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan 25 Ekim’den 2017’den bu yana tutuklu.

Muhabir Ali Sönmez Kayar 6 Şubat’ta, Adil Demirci 17 Nisan’da, editör Semiha Şahin ve muhabir Pınar Gayıp ise 19 Nisan tarihinde tutuklandı.




Önceki Haber
Bilgen'den "HDP’siz ittifak" değerlendirmesi
Sonraki Haber
Oyuncular Sendikası: 1 Mayıs'ta dizi setinde bir çocuk yanarak ağır yaralandı