Ana SayfaDünyaUNICEF: Suriye’den Gazze’ye tüm dünyada yüzlerce çocuk öldürüldü

UNICEF: Suriye’den Gazze’ye tüm dünyada yüzlerce çocuk öldürüldü

HABER MERKEZİ – UNICEF, Suriye’den Gazze’ye, Güney Sudan’dan Yemen’e dünya genelindeki çatışmalarda 2018’in ilk aylarında yüzlerce çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yaptığı açıklama ile dünya genelinde yaşanan iç savaş ve çatışma ortamlarında olan çocukların durumuna dikkat çekti.

UNICEF, 2018 yılının ilk dört ayında yüzlerce çocuğun öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore New York’ta yaptığı açıklamada, dünya genelinde çocukların iç savaş ve çatışma bölgelerinde cinsel istismara maruz kaldıklarına, asker olarak kullanıldıklarına ve açlıkla mücadele ettiklerine dikkat çekti.

Güney Sudan’dan, Suriye’ye, Yemen’den Afganistan’a kadar birçok ülkede çocukların saldırılara maruz kaldıklarını vurgulayan Fore, Gazze’de çocuklara yönelik şiddeti kınadığını ifade etti.

Fore okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların derhal sonlandırılmasını talep etti ve çocukların koruma altına alınması için çağrıda bulundu.

‘4 milyon çocuk açıklıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya’

UNICEF yetkilisi Fore, Yemen’de 2018 yılının ilk dört ayında 220’nin üzerinde çocuğun öldürüldüğünü ve 330’un üzerinde çocuğun da yaralandığını söyledi.

Yemen’de çocukların saldırıların yanı sıra açlıktan öldüklerini de belirten Fore, yaklaşık 4 milyon 300 bin çocuğun açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Fore açıklamasında Myanmar’dan kaçan Rohingyalara da dikkat çekerek, 400 binin üzerinde Rohingya çocuğun çok kötü şartlar altında yaşadıklarını belirtti.

Fore aryıca bağış yapan ülkelerin yardıma ihtiyacı olan çocuklara daha kapsamlı destek vermelerini istedi.