Ana SayfaGüncelVeli Saçılık HDP’den aday adayı oldu

Veli Saçılık HDP’den aday adayı oldu

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, HDP’den milletvekili aday adayı oldu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen, sosyolog Veli Saçılık, 24 Haziran genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili aday adayı oldu.

Dokuz8 Haber’e konuşan Saçılık, yaptığı açıklamada “Tek adam diktatörlüğüne karşı bir taraf belirtmeyi doğru buldum. Neticede insanların evlerinin duvarına ‘Kurdun dişine kan değdi’ yazanlara karşı bir tepki vermek gerekiyordu” dedi.

‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganıyla Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemlerin sembollerinden Saçılık, “Parlamento mücadelesi her şey değil, bir şeydir. Esas kazanımlarımızı sokakta elde ederiz. Ben sokağı önemseyen bir vekil olmayı tercih ederim” diye konuştu.

“Bütün halkların ortak bir tepkisi açısından aday olmayı önemsiyorum”

Başvuru sonrası Mezopotamya Haber Ajansı’na da açıklamalarda bulunan Saçılık, “Bunca katliama karşı ‘barış ve özgürlükler kazanacak’ diyerek aday adayı oldum. Asla insanların kapısında ‘kurdun dişine kan değdi’ diyenlerle asla yan yana olamazdım. Onun karşısında olmam gerektiğini göstermek gerekiyordu. Sol, sosyalist, ezilenlerin, bütün halkların ortak bir tepkisini verme açısından aday adayı olmayı önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Previous post
Barbaros Şansal'dan Hüda Kaya'ya: Onlarca isimden Kıbrıslı vicdani retçiler için çağrı
Next post
Bir kadın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldü