Ana SayfaGüncel🎨 | Tolkien’in çizimleri ile Orta Dünya’ya yolculuk

🎨 | Tolkien’in çizimleri ile Orta Dünya’ya yolculuk

HABER MERKEZİ – ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Hobbit’ gibi eserlerin yazarı J.R.R. Tolkien’in çizdiği illüstrasyonlar, ilk kez sergileniyor.

‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Hobbit’ ve ‘Silmarillion’ gibi fantastik edebiyat dünyasının öne çıkan kitaplarının yazarı J.R.R. Tolkien’in çizdiği illüstrasyonlar ilk kez ziyarete açıldı.

Tolkien’in şimdiye dek fazla kişi tarafından görülmeyen çizimleri ilk kez Oxford Üniversitesi’ne bağlı Bodleian Library’de sergileniyor.

Sanatatak’ta yer alan habere göre sergide Tolkien’in çizimleri ve kullandığı objelerle birlikte kendi eliyle çizdiği Orta Dünya haritaları da yer alıyor. Bu haritalar yazarın 1911 ila 1915 yılları arasında kaleme aldığı “The Book of Ishness” adlı kitabının eskizlerine ait.

“Tolkien: Maker of Middle-earth” (Orta Dünya’nın Kurucusu Tolkien) sergisinde Tolkien’in sanat malzemeleri, bavulu ve piposu gibi kişisel eşyaları ziyaretçilerle buluşuyor.

Serginin küratörü Catherine McIlwaine, bu eşyaların yazara dair ziyaretçilere bir şeyler söylediğini düşündüğünü söylüyor.

Tolkien’in Orta Dünyası’na bir yolculuk niteliğindeki sergi 28 Ekim 2018’e dek sürecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya parlamentosundan yükselen ırkçılık: Beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiye girmeyin
Sonraki Haber
DİYARBAKIR'IN SEÇİMİ 4 – Remziye Tosun'la bir gün: Bizden umudu kesmemiş