Ana SayfaÇalışma Yaşamı“25 Haziran’da emekçinin sesinin yükseldiği bir Meclis’e uyanacağız”

“25 Haziran’da emekçinin sesinin yükseldiği bir Meclis’e uyanacağız”

HABER MERKEZİ – Flormar’daki işlerinden sendikalı oldukları için çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yapan işçileri ziyaret eden HDP’li milletvekili adayları, işçilere destek vererek, “25 Haziran’da halkların, ezilenlerin, emekçilerin sesinin yükseldiği bir Meclis’in olduğu güne uyanacağız” mesajı verdi.

Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 120 işçiyi Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladıktan sonra işten çıkarmıştı.

Fabrika önünde başlattıkları eyleme 18. gününde devam eden işçileri bugün ise Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kocaeli ve İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayları ziyaret etti.

HDP adayları işçilerin eylemine destek mesajları verirken, işçiler ise sandıkta emekten yana olacaklarını vurguladı.

“25 Haziran’da emekçinin sesinin yükseldiği bir Meclis’e uyanacağız”

MA’nın haberine göre HDP’nin Kocaeli Milletvekili Adayı Yasemin Üçer, kadınları dört duvar ardına kapatmak isteyen düzene karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi ve “Kadınlar olarak yaşamı bize zulme çevirenlere karşı direnişi kuşatacağız” mesajı verdi.

HDP’nin bir diğer Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu ise sözlerine “Ben de sizin gibi hakkı ve barışı savunduğum gibi KHK ile işimden edildim” diyerek başladı.

Gergerlioğlu, devamında “Onlar bize haklarımızı vermeyecekler, biz haklarımızı direniş ile kazanacağız. Tarih hep bu şekilde yol almıştır. Tarihi yine ve yeniden direnenler kazanacaktır. HDP her zaman emekçilerin yanında yer aldı. Bizim için emekçinin hangi siyasi görüşten olduğu olduğuna bakmaksızın alanlarda sesini yükseltti. Bugün de buradayız ve sizin yanınızdayız. OHAL rejimini emekçilere karşı kullanan iktidara karşı 24 Haziran’da zulmün son bulması için sandığa gideceğiz ve 25 Haziran’da halkların, ezilenlerin, emekçilerin sesinin yükseldiği bir Meclis’in olduğu güne uyanacağız” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş: Düzene çomak sokmaya geldik

İstanbul 1’inci bölge Milletvekili Adayı Erkan Baş da Flormar işçilerinin mücadelesini “Türkiye’nin bir yansıması” olarak nitelendirerek, “Düzene çomak sokmaya geldik” diye konuştu:

“Biz mücadele eden, hakkını isteyen milyonların sesiniz daha fazla yükseltmek isteyen emekçilerin adaylarıyız” diyen Baş, Flormar direnişi için “Türkiye’nin bir yansımasıdır. Sadece hakkını, ekmeğini isteyenleri düşmanlaştıran patronları görüyoruz. Duvarların arakasına hapsedilen işçi kardeşlerimizi görüyoruz. Onlar bir düzen kurmuşlar biz de o düzene çomak sokmaya geldik.”

Destek ziyaretinde İstanbul 1’inci bölge Milletvekili Adayı Sema Uçar ve HDP İstanbul 1’inci bölge Milletvekili Adayı Musa Piroğlu da birer konuşma gerçekleştirdi.

Previous post
Bahçeli ısrarcı: Ramazan Bayramı öncesi af çıkmasında yarar var
Next post
Ankara'da ev baskınları: Gözaltına alınanlar arasında HDP yöneticisi de var