Ana SayfaGüncel6 gün sonra: Erdoğan ilk kez Suruç’ta yaşamını yitiren ‘herkese’ başsağlığı diledi

6 gün sonra: Erdoğan ilk kez Suruç’ta yaşamını yitiren ‘herkese’ başsağlığı diledi

HABER MERKEZİ – Urfa’da seçim mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta ölümlerin yaşandığı saldırıların ardından ilk kez ölen tüm tarafları anarak taziye mesajı verdi. İlk açıklamalarında sadece AKP’nin vekil adayının kardeşinin ölümünü anan ve öldürülen Şenyaşarlar için “PKK’liler” diyen Erdoğan son açıklamasında, “Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’da düzenlediği mitingde Suruç’ta yaşananlara değindi.

Erdoğan, olayların yaşandığı 14 Haziran’dan bu yana yani 6 gün sonra ilk kez yaşamını yitiren ‘herkese’ taziye mesajı verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir.”

Ne olmuştu?

14 Haziran’da Suruç’ta, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Hacı Esvet Şenyaşar adlı bir esnafın oy istemeye gelen Yıldız ve beraberindekilere “Size verecek oyumuz yok” demesi üzerine başlayan saldırı neticesinde Şenyaşar ve iki oğlu öldürülmüş, Yıldız’ın ise aynı zamanda koruması olan ağabeyi Mehmet Şah Yıldız çatışma esnasında hayatını kaybetmişti.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar, Suruç’taki olayın hemen ardından Şenyaşarlar için “PKK’liler” açıklaması yapmıştı. Ancak Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu iki çocuğuyla birlikte öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’ın, Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamalarında “PKK’liler” dediği Şenyaşarların ölümlerini ağzına almazken, AKP milletvekili adayı olan Yıldız’ın kardeşinin “PKK’liler tarafından öldürüldüğünü” savunmuştu.

Erdoğan, “Bu olay, PKK ve HDP’nin, Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir” diye konuşmuştu.


Erdoğan ve bakanlar “PKK’li” demişti: Şenyaşar 19 yıldır Esnaf Odası’na kayıtlıymış

Suruç’ta çocuklarıyla öldürülen Şenyaşar’ın eşi ve ablası yaşananların perde arkasını anlattı

HDP’nin Suruç raporundaki tanık: Hastanenin içinden ‘Öldürdük’ diye bağırıyorlardı

Karamollaoğlu’ndan Suruç açıklaması: İktidar kamplaşma meydana getirip, pay alırım havasına girdi

Suruç’ta babası ve kardeşleri yaşamını yitirmişti: Fadıl Şenyaşar tutuklandı