Ana SayfaGüncelAgatha Christie’nin romanı ‘Cinayet Alfabesi’ diziye uyarlanıyor

Agatha Christie’nin romanı ‘Cinayet Alfabesi’ diziye uyarlanıyor

HABER MERKEZİ – Yazar Agatha Christie’nin romanı ‘Cinayet Alfabesi’ diziye uyarlanıyor.

Polisiye edebiyatın öne çıkan yazarlarından Agatha Christie’nin ünlü romanı ‘Cinayet Alfabesi’ dizi oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda yenilenen kapak tasarımı ile bir kez daha okuyucuyla buluşan roman, BBC ekranlarında yayınlanacak.

Dizide Dedektif Hercule Poirot karakterini John Malkovich canlandıracak.

Britanya’nın kuzeyindeki Yorkshire’da gerçekleşen imaj çekimlerinde bulunan Malkovich, Hercule Poirot’u oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu söylerken bugüne kadar pek çok aktörün canlandırdığı bir karakteri oynamanın sayısız zorlukları olmasına rağmen bundan keyif aldığını ifade etti.

Dizinin yapımcıları 2018 Olivier ödüllü aktris Shirley Henderson, Kevin McNally, Gregor Fisher ve Jack Farthing’in de dizinin kadrosuna dahil olacağını duyurdu.

Bir seri katil ve dedektifin öyküsü

 

Bir seri katil, alfabe sırasına göre öldürdüğü kişilerin cenazelerinin yanına ABC tren yolları tarifesini bırakmaktadır.

Aynı zamanda cinayetleri işleyeceği mekânları Hercule Poirot’ya önceden haber vererek deneyimli dedektifle dalga geçmektedir.

Fakat Poirot, adı geçen yerlere ulaşmakta her zaman gecikir.

Bu katilin düşüncelerinden ve cinayet metodundan oldukça etkilenen Poirot, Hastings ve Japp’ın yardımıyla İngiltere’de enine boyuna seyahat ederek katilin izini bulmaya karar verir.

Previous post
Sinemalarda bu hafta 7 yeni film vizyonda
Next post
Yunanistan sekiz yıllık 'borç krizi sayfasını kapattı'