Ana SayfaGüncelAlıkonulan asker ve polis aileleri: Cumhurbaşkanı ‘dayanın’ demeyi bıraksın

Alıkonulan asker ve polis aileleri: Cumhurbaşkanı ‘dayanın’ demeyi bıraksın

HABER MERKEZİ – PKK’nin 2015 yılından bu yana alıkoyduğu 12 asker ve polisin aileleri ile İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bayram öncesi çocuklarının serbest bırakılması için siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarına seslendi. Alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in babası, “Cumhurbaşkanı ‘dayanın’ demeyi bıraksın. Ben çocuklarımı istiyorum” dedi. Alıkonulan asker Müslüm Altuntaş’ın annesi ise “Devlet niye bir adım atmıyor?” diye sordu.

PKK’nin 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar alıkoyduğu 12 asker ve polisin aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte derneğin Diyarbakır şubesinde bir basın açıklaması yaptı.

Aileler ile uzun zamandır görüştüklerini dile getiren Türkdoğan, alıkonulan asker ve polislerin PKK’nin elinde olduğuna dair görüntülerin ANF’de yayınlanmasına rağmen yetkililerin herhangi bir girişiminin olmadığını kaydetti.

Daha önceleri alıkonulan asker ve polislerin, girişimleri sonucu serbest bırakıldığını kaydeden Türkdoğan, “Ancak, ilk defa 3 yıla yaklaşan bir süredir alıkonulan asker ve polislerin teslimini gerçekleştiremedik” dedi.

İHD’den siyasi parti ve cumhurbaşkanı adaylarına çağrı

Alıkonulan asker ve polislerin durumuna ilişkin siyasi parti ve cumhurbaşkanı adaylarına çağrıda bulunan İHD Genel Başkanı Türkdoğan, şunları söyledi:

“Halka, seçim vaatlerinizi anlatıyorsunuz. Her türlü sorunun çözümüne ilişkin vaatleriniz var. Alıkonulan asker ve polislerin seslerine kulak verin. Onlar bu ülkenin vatandaşları ve güvenlik görevlileridir. Onların serbest bırakılması için gerekli her türlü girişimde bulunun ve onlar yokmuş gibi davranmaktan vazgeçin. Özellikle siyasi parti liderlerine ve temsilcilerine sesleniyoruz. Alıkonulan asker ve polisleri gündeminize alacak mısınız? Ne zaman onlardan bahsedeceksiniz?”

Devlet niye bir adım atmıyor?”

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre Dersim-Pülümür karayolunda 2 Ekim 2015 tarihinde alıkonulan asker Müslüm Altuntaş’ın annesi Songül Altuntaş, devlet yetkililerinin çocukları yokmuş gibi davrandığını söyledi.

“Bizi de duysunlar, çocuklarımızı bıraksınlar. Bu çocuklar kaç yıldır PKK’nın elinde? Sanki bizim devlete hiç faydamız yok” diyen Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet niye bir adım atmıyor? Savaş bitsin. Çocuklarımız kurtarılmaya değmez mi? Başbakan, Cumhurbaşkanı herkese sesleniyorum, yarın bayram ama bu ailelerin yüzünde bir bayram eseri var mı?”

“Cumhurbaşkanı ‘dayanın’ demeyi bıraksın”

18 Eylül 2015’de Dersim-Erzincan yolunda alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in babası Yüksel Özbey de şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı ‘Dayanın’ demeyi bıraksın. Ben çocuklarımı istiyorum. CHP Başkanı adalet için yürüyor. Bizim için de yürüyün. Diğer tüm partiler de sesimizi duysun.”


Bu haber Mezopotamya Haber Ajansı ve BBC Türkçe’den derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak?
Sonraki Haber
Suruç’ta AKP’li adayın seçim çalışması: Esnafa saldırı sonrası çıkan çatışmada üç kişi yaşamını yitirdi