Ana SayfaGüncel“Bacağınızı biraz çeker misiniz?”

“Bacağınızı biraz çeker misiniz?”

HABER MERKEZİ – Sinema endüstrisindeki cinsiyet ayrımcılığının gündem olmasından yola çıkarak hazırlanan “Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?” başlıklı program, bugün İstanbul Modern Sinema’da başlıyor.

İstanbul Modern Sinema, #MeToo hareketinden Cannes Film Festivali’ndeki protestolara, sinema endüstrisindeki ayrımcılığın gündem olmasından yola çıkarak ‘Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?’ başlıklı bir program düzenliyor.

21 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlecek pragramda Japonya’dan Fransa’ya, Afganistan’dan İran’a farklı karakterler, coğrafyalar ve diller üzerinden bir araya gelen kadın filmlerinden oluşan seçkiside 11 film yer alıyor.

İşe Yarar Bir Şey

Programda Türkiye’den Pelin Esmer’in son filmi İşe Yarar Bir Şey yer alıyor.

Başrollerini Başak Köklükaya ve Öykü Karayel’in paylaştığı film, trende tanışan iki kadının yolculuğunu anlatıyor.

İçimdeki Güneş

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünün de açılış filmi olan Claire Denis imzalı İçimdeki Güneş (Un Beau Soleil Intérieur) de programdaki yapımlardan biri.

Başrolünü Juliette Binoche’un üstlendiği film, Paris’te yaşayan boşanmış bir ressam olan, hayatı kendi kurallarına göre yaşamaktan memnun Isabelle’in yalnızlıkla baş edişine odaklanıyor.

Pervane

Programdaki bir diğer film, bu yıl animasyon dalında Oscar’a aday gösterilen Pervane (The Breadwinner).

Film, savaş dönemi Afganistan’ında yaşayan on bir yaşındaki Pervane’nin haksız yere tutuklanan babasını aramak için erkek kılığına girerek yola koyuluşunu anlatıyor.

Radiance

‘Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?’ kapsamında gösterilecek diğer filmler, Japonyalı yönetmen Naomi Kawase’nin görme duyusunu kaybetmek üzere olan bir adam ile görme engelliler için sesli anlatım yapan bir kadının hikâyesini anlattığı Radiance (Hikari) ve oğulları aynı dönemde İkinci Dünya Savaşı’na katılan Mississippi’li iki ailenin öyküsüne odaklanan, dört dalda Oscar adayı Savaştan Sonra (Mudbound).


Programın tamına BURADAN ulaşabilirsiniz.