Ana SayfaGüncelBahçeli’nin ‘kahramanı’ Çakıcı’dan yedi gazeteciye saldırı talimatı

Bahçeli’nin ‘kahramanı’ Çakıcı’dan yedi gazeteciye saldırı talimatı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘ülküsever’ ve ‘kahraman’ olarak tanımladığı ülkücü organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, cezaevinden adamlarına yedi gazeteciyi ‘cezalandırma’ talimatı verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı açıklamalarını “Erdoğan’a küstah sözler” başlığı ile haberleştiren KARAR gazetesi sahibi ve yazarlarını hedef alan ülkücü organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, tehditlerini talimata dönüştürdü.

Kırıkkale Keskin Kapalı Cezaevi’nde kalan Çakıcı, kendisi adına açılmış “alaatincakiciresmi” isimli instagram hesabında yer alan imzalı mesajıyla, Karar gazetesi sahibi ile altı gazeteci için adamlarına açık saldırı talimatı verdi.

Kaleme aldığı metinde “Ömrümde zarar vereceğim adama hep önceden haber verdim!” diyen Çakıcı, sevenlerine Karar gazetesi sahibi Mehmet Aydın ve gazetenin yazarları olan İbrahim Kiras, Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı’nın yanı sıra gazetenin eski yazarı Ali Bayramoğlu’na saldırılmasını istedi. Çakıcı’nın saldırı talimatı şöyle:

“Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerim ‘abi vur de ölelim, öl de ölelim’ diyenlere, kim beni seviyorsa çağrımdır. Görevlerini yerine getirsinler.”

Paylaşılan notta Çakıcı adamlarına, kadın olduğu için gazeteci Elif Çakır’a dokunmamaları talimatı verirken, “Daha evvel söyledim. Bu ülkede kimin gücü varsa beni öldürebilir” dedi.

Ne olmuştu?

2004’ten bu yana cezaevinde olan Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken HDP’ye ise tehditler savurmuştu.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli ise kendisini ziyaret etmişti.

Previous post
Ameliyat hakkı engellenen trans tutuklu Buse ölüm orucunda
Next post
Karıştırıcı makinesine düşen 18 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi