Ana SayfaGüncelBaşak Demirtaş: Eğer korkmuyorsanız çıkarın, Selahattin Demirtaş sözünü meydanlarda söylesin

Başak Demirtaş: Eğer korkmuyorsanız çıkarın, Selahattin Demirtaş sözünü meydanlarda söylesin

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, HDP’nin seçim standını ziyaret ederek, seçim sürecine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Adil ve eşit olmayan yarışa rağmen eşinin performansına dikkat çeken Demirtaş, hükümete seslenerek, “Eğer ki korkmuyorsanız, çıkarın sözünü ve cevabını meydanlarda size söylesin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı üzerinde bulunan seçim standını ziyaret etti ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başak Demirtaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yarın kendisini ziyaret edeceğini hatırlatarak, “Tabii ki kendisini memnuniyetle ağırlayacağım. Sayın Erdoğan, Sayın Akşener, Sayın Perinçek ve Sayın Karamaloğulları da gelse, onlara da evimin kapısı her zaman açık. Bu yapılan anlamlı jest, siyasetten ziyade insani ilişkilerin güçlenmesine hizmet ediyor” dedi.

Eşi Demirtaş’ın siyaseten rehin alınarak cezaevine konulduğunu savunan Başak Demirtaş, “Arkasından da gece gündüz demeden hakaretler iftiralar yağdırılıyor. Yapılan bu eleştiriler çok seviyesiz ve saygısızca. Eğer ki korkmuyorsanız, çıkarın sözünü ve cevabını meydanlarda size söylesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın seçim kampanyasını sosyal medya üzerinden yapmak zorunda kaldığını dile getiren ve medya ambargosuna tepki gösteren Başak Demirtaş, eşinin her şeye rağmen umudu korumayı ve büyütmeyi bildiğini ifade ederek de “Yaratıcı özelliğiyle tüm halkımızı olduğu gibi beni de şaşırtmayı başarabiliyor” dedi.

Demirtaş, gazetecilerin “Siz ve Demirtaş herhangi birine öfkeli misiniz?” şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Gece gündüz demeden meydanlarda, televizyonlarda tamamıyla hukuksuz ve asılsız hakaret ve iftiralar ediliyor. Ama bu iftira ettiğiniz kişi cezaevinde ve dört duvar arasında. Bunu etik bulmuyorum. Evet, öfkeliyiz ve bu öfkemizi mutlaka sandığa yansıtacağız.”

Previous post
Son 14 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?
Next post
İran, Kürt aktivist Panahi'yi bayramdan sonra idam etmek istiyor