Ana SayfaGüncelCelalettin Can hakkında tahliye kararı verildi

Celalettin Can hakkında tahliye kararı verildi

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP Parti Meclisi üyesi ve 78’liler Girişimi sözcüsü Celalettin Can’ın da olduğu 29 sanıklı davada Can ve 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Aralarında 78’liler Girişimi Sözcüsü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Celalettin Can ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerinin de bulunduğu 16’sı tutuklu 29 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması ikinci gününde Silivri Cezaevi Kampüsü karşısında bulunan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Sanıkların savunmaların ardından iddia makamı, tutuklu siyasetçiler Taylan Talaş, Vahit Dalkılıç, Nevzat Yılmaz ve Filiz Yılmaz hakkında tahliye talebinde bulundu.

‘Kadın sanıklar işkenceye uğradı’

Mütalaanın ardından Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHP) üyesi avukat Sinan Zincir konuştu.

Zincir, dün görülen duruşmanın ardından kadın müvekkillerinin saat 18.00’den gece 03.00’e kadar koğuşlarına alınmadığını ve gardiyanlar tarafından işkenceye uğradığını ifade etti.

Avukat Ercan Kanar da söz alarak, “Avukatlar, savcılar ve yargıçlar olarak tarih önünde sınav veriyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

Mahkeme heyetine “Çok alt düzeye inmiş hukuksal düzende sizin de işiniz çok zor” diyen Kanar, şöyle devamla şunları söyledi:

“Önemli olan zoru başarmaktır. İddianame önünüze geldiğinde derhal iade etmeniz lazımdı. Keza TEM ekipleri fezlekeyi savcıya göndermekte ısrar etse de kovuşturmaya yer vermemesi gerekirdi. Bu ve benzeri iddianamelerin hukuksal zemini yok. Tamamen siyasi saiklerle hazırlanıyor. Bu davayla iktidarın HDP’ye duyduğu siyasal husumetinin hukuk araçlarını kullanarak mahkeme salonlarına taşımasıdır.”

4 kişi için tahliye kararı

Avukatlar, savunmaları ardından müvekkilleri hakkında tahliye talebinde bulundu.

Avukat savunmalarının ardından duruşmaya ara veren mahkeme, aranın ardından Abdulselam Yulcu, Erhan Sarıkaya, Celalettin Can, Vahit Dalğıç, Filiz Yılmaz, Gonca Yangöz, Mehmet Şamil Altan, Nevzat Yılmaz ve Taylan Talaş’ın adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Atilla Şiyar, Bedia Aydemir, Can Memiş, Gülistan Aydın, Gülsen Biter, Hasan Hüseyin Gençer, Metin İlan, Suphi Yıldız ve Taylan Urun’ün ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 11 Eylül’e ertelendi.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.
Previous post
Seçimin ardından: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi
Next post
Afrin'de üç noktada patlama