Ana SayfaGüncelCHP Genel Merkezi önünde protesto: Yönetim aşağı

CHP Genel Merkezi önünde protesto: Yönetim aşağı

HABER MERKEZİ – CHP önünde toplanan bir grup, partinin seçim sonuçlarına yönelik aldığı tavrı “Yönetim aşağı” sözleriyle protesto etti.

Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup, bina içine girip “Yönetim aşağı” sözleriyle partiye tepki gösterdi.

BBC Türkçe’den Çağıl Kasapoğlu’nun haberine göre grup arasında bazı kişilerden “Bir kişi insin açıklama yapsın. Bir kişi de çıksın desin ki kazanamadık” sesleri yükseldi.

Ayrıca grubun, binanın üst katlarına çıkmak istemesine güvenlik görevlilerinin engel olduğu bildirildi.

Grup, bu olay üzerine oturma eylemiyle protestoya devam etti.

CHP’li Özkan: Bu parti sizin

Ardından protestocularla konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, gruba “Hep beraber umutla dirençle çalıştık. Bu parti sizin, siz bizim canımızsınız” sözleriyle seslendi.

Özkan, “İçeri geçeceğiz sandıktan gelen sonuçları girmeye devam edeceğiz. Sandık sonuçlarını girelim, YSK ile karşılaştırma yapalım” diye konuştu.

İnce açıklamasını yarına erteledi

CHP’ye gösterilen tepki, partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) geçici seçim sonuçlarının ardından açıklama yapacağını bildirmesine rağmen konuşmasını yarına ertelemesinin ardından geldi.

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da kesin bir dil ile “Seçim ikinci tura kalmıştır” dedikten yalnızca birkaç saat sonra sonuçlara itiraz etmeyen bir açıklama yapmıştı.

Previous post
Türkiye'deki seçim dış basında
Next post
YSK Başkanı Güven: Erdoğan oyların salt çoğunluğunu aldı