Ana SayfaGüncelCHP’li Eren Erdem tutuklandı

CHP’li Eren Erdem tutuklandı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alınan eski CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla tutuklandı.

Ankara’da dün gece gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 25. ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’a sevk edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP’li Hilmi Yarayıcı, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Erdem’e destek için duruşmaya katıldı.

“Tezcan’a söyleyin bu O’nun eseri”

Bu esnada Eren Erdem’in Hilmi Yarayıcı ile konuşurken “Bülent Tezcan’a söyleyin bu O’nun eseridir” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdem ve avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme, Erdem’in tutuklanmasına karar verdi.

CHP’li Erdem “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla tutuklandı.

CHP’li Barış Yarkadaş Twitter’dan yaptığı açıklamada, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Erdem’in çıkarıldığı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandığını duyurdu.

Tezcan: Siyasi bir operasyon

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Eren Erdem’in tutuklanmasına yönelik olarak “Baştan sona kurgulanmış siyasi bir operasyon” yorumunu yaptı.

“Bu tutuklama Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin, hukuki güvenliğinin olmadığının kanıtıdır” diye konuşan Tezcan, Erdem’in hakkında “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla açılan dava nedeniyle zaten 19 Eylül’de duruşması bulunduğunu da kaydetti.

Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tam bir komedi. Hayatları, bütün yaşamları FETÖ’ye yardım, FETÖ’yü devlete yerleştirmek, FETÖ’yle iştirak halinde iş tutmakla geçenler, hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmiş bir arkadaşımızı FETÖ’ye yardımdan tutukluyor.”

Kılıçdaroğlu: Dikta yönetiminden her şey beklenebilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Eren Erdem’in tutuklanmasına ilişkin “Bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir” yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in “Bunu başka gözaltı kararları izleyebilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir. Bir dikta yönetiminden demokrasiyi, kuvvetler ayrılığı ilkesini, yargı bağımsızlığını beklemek çocukça bir şey. Önümüzde despot bir yönetim var ve despot yönetimin ortaya koyduğu bir Türkiye gerçeği var. Biz bu gerçeği bilerek siyasetimizi bunun üzerine inşa ediyoruz. Bu gerçeği nasıl demokrasiye döndürebiliriz, bunun üzerine mücadelemizi yürütüyoruz. İşin özü bu.”

Yakalama kararı çıkarılmıştı

Gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran Erdem, “An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullanmıştı.

Erdem’in,  İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davadan dolayı verilen yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındığı belirtilmişti.

CHP’nin önceki dönem Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlaması ile açılan davadan verdiği yakalama kararı ile Eren Erdem şu anda Ankara Emniyeti’nde. Buradan İstanbul’a götürülecek. Şu an Namık Havutça ile yanındayız, sağlık durumu iyi” demişti.

‘Düşman ceza hukuku’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Erdem’in gözaltına alınmasına ilişkin “Yargı yurt dışı yasağından sonra anlaşılan hızla yakalama kararı vermiş. Uygulanan ‘düşman ceza hukuku'” ifadelerini kullanmıştı.

Cem Küçük’ten dikkat çeken paylaşım

Öte yandan 24 Haziran seçimlerinde CHP tarafından aday göstermeyince milletvekilliği ve dokunulmazlığı sona eren Eren Erdem için iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük dikkat çekici bir paylaşımda bulunmuştu.

Küçük 24 Haziran gecesi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Eren Erdem artık vekil değil, değil mi?” demişti.

22 yıl hapis cezası istemi kabul edilmişti

Eren Erdem hakkında Gülen Cemaati’ne yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame  mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Bunun ardından Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyulmuştu.

Previous post
"4 bin ton patates Afrin’den": Türkiye tohumunu yolladığı patatesi mi 'ithal' ediyor?
Next post
Cesur tebessümüyle dünyanın karşısına dikilen bir düşünür: Orhan Doğan