Ana SayfaKitap“Coğrafyanın Anarşist Kökleri” raflarda

“Coğrafyanın Anarşist Kökleri” raflarda

HABER MERKEZİ – Sümer Yayıncılık yeni bir kitap ile okurla buluştu. Burak Esen’in Türkçeye kazandırdığı Simon Springer’ın “Coğrafyanın Anarşist Kökleri” adlı çalışması, devletli arkaik coğrafyaları reddetmeyi öneriyor.

Simon Springer’ın “Coğrafyanın Anarşist Kökleri | Mekansal Özgürleşmeye Doğru” isimli çalışması Sümer Yayıncılık’tan çıktı.

Burak Esen’in Türkçeleştirdiği kitap, özgürlük arayışlarını ve günlük deneyimleri ayaklanma coğrafyalarıyla bağ kurarak tartıştırmaya çalışıyor.

“Coğrafyanın Anarşist Kökleri” devletçiliğe, kapitalizme, toplumsal cinsiyet egemenliğine, ırksal baskıya ve emperyalizme zincirli olan arkaik coğrafyaları reddetmeyi öneriyor.

Kitap okurlara, anarşist coğrafyaların özerk varlıklar arasında hiyerarşik olmayan bağlantılara izin veren kaleydoskopik mekanlar olarak yeni bir politik hayal gücü kuracağını söylüyor.

“Uzayda deney yapmak insanlığın gezegendeki yerinin öyküsüdür ve şu anda devam eden organize edici deneylerin yerine geçen durağanlık ve kontrol, hayatta kalmamızın bir sonucudur. Bir şeyi yapmanın belirli bir yolunu destekleyen tekil ontolojik modlar, mekânsallığı geçici olarak birbirine bağlı olan sürekli bir değişmez topluluk olarak anlayamadıkları için coğrafyayı reddederler. Daha da kötüsü, bu tür durgun fikirler genellikle elit bir azınlığın dar görüşlü çıkarlarına uymaktadır ve dolayısıyla kolektif geri dönüşümüzü tehdit etmektedir. İhtiyaç duyulan şey, dünyamızla ve birbirimizle önemli ölçüde yeni ilişkilerin gelişmesidir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyum kaybetti: MESAM'a yeniden Arif Sağ ve yönetimi seçildi
Sonraki Haber
Cezaevindeki çıplak aramayı 'FEMEN tarzı eylemle' protesto eden kadınlara hücre cezası