Ana SayfaGüncelDemirtaş yanıtladı: 5 ay içerisinde kendisini nerede görüyor?

Demirtaş yanıtladı: 5 ay içerisinde kendisini nerede görüyor?

HABER MERKEZİ – HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Dagens Nyheter’in “5 ay içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz” sorusuna “Ülke yönetiminde olacağımdan kuşkum yok” diye yanıt verdi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İsveç’in önde gelen gazetelerinden Dagens Nyheter’in sorularına tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla yazılı olarak cevap verdi.

Demirtaş, 5 ay içerisinde kendisinin ülke yönetiminde olacağını belirtti:

“Ülke yönetiminde olacağımdan kuşkum yok. Bunun olabilmesi için halkın desteğini almaya çalışıyorum.”

24 Haziran erken seçimlerindeki rolü de sorulan Demirtaş, bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Türkiye’nin artık ciddi bir değişime ihtyacı var. Ben bu seçimlerde Türkiye’nin değişime açık yüzünü temsil etğime inanıyorum. Tutuklu olmama rağmen verdiğim pozitf mesajlarla toplumsal kamplaşmayı en aza indirmeye çalışıyorum. Barış ve özgürlük umutlarını çoğaltıyorum. En önemlisi de “başka bir seçenek var, biz kötüsüne mecbur değiliz” duygusunu diri tutmaya çalışıyorum.”

“Türkiye için en acil gereklilik normalleşme”

HDP adayı Demirtaş, Türkiye’nin en acil gerekliliğine ilişkin ise Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldırılması olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“OHAL derhal kaldırılmalı, OHAL’den kaynaklı mağduriyetler giderilmelidir. Binlerce partilim de dahil haksız yargı kararlarıyla tutuklanmış olan herkes, gazeteciler serbest bırakılmalıdır. İfade hürriyet, basın özgürlüğü acilen sağlanmalıdır. Daha pek çok şey sayabilirim, ama tek bir cümle ile özetlemem gerekirse Türkiye için en acil gereklilik normalleşmedir.”

Previous post
BİR BELGESEL | 'Robin Williams: Come Inside My Mind'
Next post
Dünya Kupası'na sayılı günler kaldı: Ne zaman başlıyor, kimler katılıyor?