Ana SayfaÖzel‘Devlet hem yıktı hem sordu’

‘Devlet hem yıktı hem sordu’

HABER MERKEZİ – Dün gözaltına alınıp serbest bırakılan avukat Ramazan Demir’e savcılık ifadesinde Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları sırasında yıkılan evinin enkazının fotoğrafını neden sosyal medyada paylaştığı soruldu.


Haber: Çağdaş Kaplan


Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukat Ramazan Demir, dün İstanbul’da karakola gittiği sırada gözaltına alındı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Demir’e savcının sorduğu soruların ayrıntıları öğrenildi.

Savcının Demir’e daha önce yargılandığı davalarda delil yapılan sosyal medya paylaşımlarını bir kez daha suçlama olarak yönelttiği, yine Demir’in avukatlar Ayşe Acinikli ve Ayşe Bingöl’le birlikte aldığı ve Sur’da öldürülen Tahir Elçi’ye adadıkları Avrupa Barolar Konseyi’nin 2016 İnsan Hakları Ödülü’ne dair paylaşımının da sorulduğu ortaya çıktı.

Yıkılan evinin fotoğrafını paylaşması ‘suçlama’ konusu oldu

Savcının Demir’e yönelttiği bir başka “suçlama” ise Şırnak kent merkezinde 2016 yılında sokağa çıkma yasakları sırasında tahrip edildikten sonra yıkılan evinin fotoğrafını paylaşması oldu.

Savcı, Demir’e evinin enkazının fotoğrafıyla birlikte Twitter hesabından paylaştığı “Kardeşimin isminin yazılı olduğu test kitabından buldum evimizi. Şırnak’ın geri kalanı da camilerin konumundan tahmin edilebiliyor” ifadelerini sordu.

“Bu bana hakaret”

Durumu gazetemize değerlendiren Demir, “Yıkılan evimin fotoğrafını paylaşmam nasıl bir suç oluşturuyor. Evimi yıkan da devlet bena böyle bir suçlamada bulunan da devlet. Bu bana hakarettir” diye tepki gösterdi.

Avukat Ramazan Demir, şunları söyledi:

“Tutuklandıktan sonra geriye dönük 3 yıllık bütün twitlerime zaten davalar açılmış, bazılarından ceza da almıştım. Ayni paylaşımlardan dolayı tekrar cezalandırmak istiyorlarlar. Yeni paylaşım olarak da yıkılan şırnak ve evimizle ilgili olanları almışlar. Hakaretin büyüğü bu oldu benim için.”

Demir’in suçlamaya konu edilen tweet’i ise şöyle: