Ana SayfaGüncelDirenişteki işçiyi ziyaret eden HDP adayı Saçılık: Azrail’den can, AKP’den kadro beklenmez

Direnişteki işçiyi ziyaret eden HDP adayı Saçılık: Azrail’den can, AKP’den kadro beklenmez

HABER MERKEZİ – Zeytinburnu Belediyesi’nin önünde 48 gündür “İşimi geri istiyorum” diyerek oturma eylemini sürdüren Kenan Güngördü’yü ziyaret eden HDP milletvekili adayı Veli Saçılık, “Azrail’den can, AKP’den de kadro beklenmez” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili adayı Veli Saçılık, Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken AKP’nin taşeron düzenlemesi nedeniyle işsiz kalan ve 48 gündür direnişte olan Kenan Güngördü’yü ziyaret etti.

Eylemde konuşan Saçılık, AKP hükümetinin “taşerona müjde” diyerek binlerce işçiyi işinden ettiğini söyledi.

“Biz diyoruz ki, Azrail’den can beklenmez, AKP’den de kadro beklenmez” diyen Saçılık, Kenan Güngördü hakkında herhangi bir soruşturma veya dava olmadığına dikkat çekti.

Saçılık, “Aynı bizim Yüksel’de olduğu gibi, diğer belediyelerde olduğu gibi ve diğer tüm KHK’larla ihraçlarda olduğu gibi arkadaşımızın tek suçu AKP’li olmamaktır. Yani AKP diyor ki madem AKP’li değilsin o halde teröristsin. Her birimizi terörist ilan edip işimizden ekmeğimizden ediyor. Biz AKP’ye karşı durduk, duracağız. AKP’yi teşhir ettik edeceğiz” dedi.

AKP’nin devlet kurumlarında kendisini temsil eden memur ve kendine bağlı militanlar istediğini ifade eden Saçılık, şöyle devam etti:

“Biz halkın emekçisi olmayı ve halka hizmet etmeyi istiyoruz. Burada Kenan Güngördü arkadaşımıza sahip çıkmak demek, iş güvencesine sahip çıkmaktır, OHAL’e, KHK’lara ve zulme karşı durmaktır. Bizler sermayenin karşısında emeğin yanında olmayı tercih ediyoruz. AKP’nin zamanı dolmaktadır. Bu suça ortak olanlar hesap verecektir. Rakiplerimize şunu söylüyoruz; siyaseten bizimle kavga edin ama halkın ekmeğine asla dokunmayın. Halkın ekmeğiyle oynayanlar tepkisiyle yok olacaklardır.”