Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Flormar direnişine destek verenler izne gönderiliyor’

‘Flormar direnişine destek verenler izne gönderiliyor’

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan ve fabrika önünde direnişe başlayan işçiler, kendilerine destek veren işçilerin yönetim tarafından izne çıkarıldığını söyledi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan 119 işçi, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.

Eylemdeki işçiler, bugün arkadaşlarına seslenerek birlik çağrısı yaptı.

Fabrikaya giren işçiler de bu çağrıya sessiz kalmayarak alkışlarla yanıt verdi.

Evrensel’e konuşan işçiler kendilerine alkışlarla destek veren bazı işçilerin yıllık izne çıkarıldığını ve fabrika içindeki baskının arttığını söyledi.

Mücadeleyi meclise taşıma çağrısı

Mücadeleyi büyüteceklerini belirten 11 yıllık Flormar işçisi Ayşe Öztürk, “44 değil 444 gün de olsa burada olacağız, hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Öztürk, meclisteki siyasi partilere, yanlarına gelerek direnişi ve yaşadıkları sorunu meclise taşıma çağrısı yaptı.

İşverenin; fabrikada kendilerini destekleyen işçileri varsa yıllık izni olanı yıllık izne, olmayanı ücretli izne göndererek fabrikadan uzaklaştırmak istediğini anlatan Öztürk, patronun bu yolla işçileri ve direnişi kırmak istediğini ancak başaramayacağını ifade etti.

‘Emeğimizin karşılığını alana kadar direneceğiz’

12 yıllık Flormar işçisi Harun Aykanat ise yaşadıkları haksızlığa karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Fabrikanın artan baskılar nedeniyle hapishaneye döndüğünü söyleyen Aykanat, “Kapılara brandalar, jiletli teller çekildi. Biz emeğimizin karşılığını alana kadar direneceğiz” diye konuştu.

Previous post
Tahliye edilen Mehmet Altan: Gözaltına alınmam dahi hukuksuzdu
Next post
Seçimin ardından: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi