Ana SayfaGüncelFT’ye konuşan İnce: Kürt sorunu çözülmeli, kırmızı çizgiler olmamalı

FT’ye konuşan İnce: Kürt sorunu çözülmeli, kırmızı çizgiler olmamalı

HABER MERKEZİ – Financial Times’a konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye’de Kürt sorununun “kırmızı çizgiler” olmaksızın tartışılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Britanya’da yayımlanan Financial Times gazetesine konuştu.

Kürt sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, “Bu meselenin çözülmesi gerek. Bırakın herkes tartışsın. Bırakın kırmızı çizgiler olmasın” dedi. İnce, mülakatında bu ‘kırmızı çizgilerin’ ne olduğunu açmadı.

Laura Pitel ve Funja Güler imzalı haberde, İnce’nin Kürt seçmene ulaşmayı başardığı görüşüne yer verildi.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, İnce’nin Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yaklaşık 20 aydır tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ettiği de hatırlatıldı.

“Bu seçimlerde daha umutluyuz”

İnce için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en zorlu rakibi olduğunu yazan gazete, İnce’ye seçimler öncesi sokaklardaki havayı da sordu.

CHP adayı İnce, “Bu seçimlerde daha umutluyuz, bunu bir tek ben söylemiyorum, sokaklar söylüyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bir korku toplumuna dönüştü. Kamu görevlileri benimle fotoğraf çektirmekten dahi kaygı duyuyor. Esnaf Muharrem İnce’nin mitingine katılma konusunda kararsız çünkü yarın vergi müfettişleri gelecek.”

Financial Times’a yaptığı açıklamada Türkiye’de medya sektörünün “acınası bir durumda” olduğunu da söyleyen İnce, mitingleri ve demeçlerinin hükümete yakın medya kuruluşlarınca yayınlanmadığı şikayetini de yineledi.

İnce, “Ülkenin demokrat ve özgürlükçü bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var” diye konuştu.

Haberde ayrıca, Erdoğan ve İnce arasındaki bazı “benzerliklere” dikkat çekildi.

Previous post
Pera Müzesi'nde yeni bir sergi: 'Sarsılan imge'
Next post
1HaberVar Platformu yayın hayatını sonlandırdı