Ana SayfaGüncelGündem parlamenter sisteme dönüş: Akşener ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi

Gündem parlamenter sisteme dönüş: Akşener ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Haziran erken seçimleri sonrası parlamenter sisteme geri dönüşle ilgili yol haritası gündemiyle bir araya geldi.

24 Haziran erken seçimlerine 20 gün kala Millet İttifakı’nda yer alan siyasi partilerden İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Akşener’in parlamenter sisteme geri dönüşle ilgili yol haritasını belirlemek için ittifak halinde oldukları muhalefet partisi liderlerine yaptığı toplantı çağrısı sonrası yapılan görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı.

Akşener, seçim sonrası parlamenter sisteme geri dönüş sürecine ilişkin bir önerisini paylaştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Seçimler alındıktan sonra ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra ki öyle görünüyor, hangi aralık içinde olacağı, o yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması için bir önerim oldu. Karamollaoğlu ile de konuştum, olumlu baktı, görüşeceğiz. Millet İttifakı’nın liderleri olarak bu konuyu paylaştım, kendisine teşekkür ediyorum.”

Kılıçdaroğlu ise Akşener’in önerisi için “Gereğini yerine getireceğiz” diye konuştu:

“Kendisine teşekkür ediyorum. Hükümetin bütün baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek için ve TBMM’yi güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık, yürüyoruz. Vatandaşımız sorar: ‘Güzel, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, TBMM’de çoğunluğu sağladınız. Hangi sürede demokratik parlamenter sistemi gerçekleştireceksiniz?’ Genel başkanın bir önerisi olduk, bu önerinin gereğini yerine getireceğiz.”




Önceki Haber
Diyarbakırlılar Sur’u kimin yıktığını, sorunun kim olduğunu biliyor – Mehmet Nuri Özdemir
Sonraki Haber
Hakkari'de saldırı ve çatışmalar: Üç asker yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı