Ana SayfaGüncelHDP adayı Kaya: Bildiri dağıttığımız sırada polis bana yumruk attı

HDP adayı Kaya: Bildiri dağıttığımız sırada polis bana yumruk attı

HABER MERKEZİ – Ankara’da HDP’nin seçim çalışmalarına müdahale eden polis, partinin milletvekili adayı Emine Kaya’ya yumruk attı. Kaya, “Bildiri dağıttığımız sırada polis önce beni itti ardından da boğazıma yumruk attı” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Gençlik Meclisi’nin Güvenpark’ta açtığı seçim çadırına polis müdahale etti.

İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP stantlarının da yer aldığı parkta halay çekip bildiri dağıtan HDP’lilere müdahale eden polis, iki HDP’li kadını yumrukladı.

Kargaşanın devam ettiği sırada polisin “Seçim müziğinizi kapatın, 5 kişiden fazla bildiri dağıtmayın” demesi de tepki çekerken, buna karşı çıkan HDP’liler ablukaya alındı.

Polisin tavrına HDP standının yanında bildiri dağıtan CHP’liler de tepki gösterdi. CHP’liler, “Bunlardan ne istiyorsunuz? Yasaksa o zaman herkesin standını kaldırmalısınız” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine polis alandan uzaklaştı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, polisin darp ettiği kadınlardan birinin HDP Ankara Milletvekili adayı Emine Kaya olduğu aktarıldı.

‘Boğazıma yumruk attı’

Yaşananları anlatan HDP adayı Emine Kaya ise, şunları söyledi:

“Polis yanımıza gelerek, ‘siz insanlara zorla bildiri dağıtıyorsunuz. Yayılarak bildiri dağıtmayın’ dedi. Ben de biz seçim çalışması yürütüyoruz dedim. Şu an insanların geçişine siz engel oluyorsunuz deyince önce beni itti. Ardından boğazıma yumruk attı.

“Polis bizim çalışmamızı hazmedemiyor. Ama biz tüm engellemelere rağmen çalışmamıza devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız.”

Gazeteci Çelebi de gözaltına alınmak istendi

Öte yandan Kaya’ya yumruk atan polisi görüntüleyen Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Haydar Çelebi de gözaltına alınmak istendi.

Yurttaşların engellediği gözaltı sırasında polis Çelebi’nin çektiği görüntüleri sildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'na "Man Adası" iddiaları için tazminat cezası
Sonraki Haber
Son 17 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?