Ana SayfaGüncelHDP’den miting gibi büro açılışı: “AKP ilk önce İstanbul’da kaybedecek”

HDP’den miting gibi büro açılışı: “AKP ilk önce İstanbul’da kaybedecek”

HABER MERKEZİ – İstanbul Esenyurt’ta mitinge dönüşen seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP’nin İstanbul’da kaybedeceğini söyleyerek, Erdoğan’a seslendi: “24 Haziran’da Saray’dan çıkarken anahtarı paspasın altına bırakmayı unutma o anahtarı Demirtaş alacak, Saray’ı halkın hizmetine açacak.”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim kampanyası kapsamında büro açılışları sürerken, partinin bugünkü durağı İstanbul’da Esenyurt’un Örnektepe ve Kıraç mahalleleri oldu.

Milletvekilleri ve adayların katıldığı açılışlarda bir araya gelenler şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Örnektepe açılışından sonra HDP’liler yüzlerce konvoyluk araçla Kıraç Mahallesi’ne geçti, konvoyu burada binlerce kişi karşıladı.

Mitinge dönüşen açılışta konuşan partinin Diyarbakır Milletvekili ve Batman adayı Feleknas Uca, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bize ‘Sizi yok edeceğiz’ dediler. ‘Kürdistan’ demeyi yasakladılar. Gelin, ‘Yok etme politikasına karşı biz varız, vardık, var olacağız’ diyelim” dedi. Uca, “24 Haziran’da ya özgürlük ya özgürlük” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise “Bu coşku ve kararlılığınızı 24 Haziran’da sandıklara hep birlikte taşıyacağız. İstanbul, Kıraç kararını vermiş. Hava, toprak, su bizden yana. Şimdiden hayırlı olsun. İstanbul değişim ve dönüşüm için kararını vermiş. AKP hükümeti ilk önce İstanbul’da kaybedecek” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Buldan, özetle şöyle devam etti:

“24 Haziran’da Saray’dan çıkarken anahtarı paspasın altına bırakmayı unutma, o anahtarı Demirtaş alacak, ama Demirtaş o Saray’da oturmayacak, o Saray’ı halkın hizmetine, sizlere, gençlere, kadınlara açacak. O kapı tek adamın hizmetinden çıkacak. O Saray sizin mekanınız olacak.”

Kürtleri yok sayan bir zihniyetin bugün iktidarda kalma şansı yoktur. Kürtleri kim inkar ettiyse siyaset yapma şansı kalmadı. Erdoğan da geçmişteki siyasetçi ve partiler gibi gitmeyi mahkum olduğunu her kesin bilmesi lazım.

Şu anda koalisyon yaptığı partiyle HDP’yi barajın altında tutup çoğunluğu almak istiyor. Kürtler bu oyunun farkında olsun. Buna izin vermemeliyiz. O zaman sandıklarımıza oylarımıza sahip çıkacağız. Bundan sonra AKP’ye tek bir Kürt oyu gitmemelidir. Böylesi bir anlayışa karşı 24 Haziran bir vesiledir. İki şeyden birine; ya karanlığa evet diyeceğiz ya da aydınlık ve barışa. Bunun için kararı İstanbul halkı, burada yaşayan Kürtler, Aleviler verecek.”

Buldan’ın konuşmasının ardından Kıraç Mahallesi’ndeki büro, sloganlar ve alkışlar eşliğinde açıldı.