Ana SayfaGüncelHDP’den Soylu hakkında suç duyurusu

HDP’den Soylu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Ağrı’da bir kişinin infaz edildiği haberlerinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ı arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Soylu’nun HDP’nin hiçbir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırlarını aşarak Eş Genel Başkanı ile yaptığı konuşma içeriğini çeşitli mecralarda sürdürdüğü” belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı, ‘size artık yaşama hakkı yok’ diyerek açıkça tehdit etmektedir. Ayrıca ‘o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım’ diyerek bütün köy halkını da tehdit etmektedir. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir.

Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Ne olmuştu?

Basına yansıyan haberlere göre Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü kırsalında elektrik direğine bağlanmış şekilde bir kişinin cenazesi bulunmuştu.

Başından silahla vurularak öldürüldüğü belirlenen kişinin köy bakkalı Mevlüt Bengi olduğu belirlenmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olan bitenden HDP’yi sorumlu tutmuştu.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Bakan Soylu’nun Bengi’nin ölümünden sonra kendisini arayarak tehdit ettiğini şu sözlerle duyurmuştu:

“Soylu ‘size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok. Sizler sorumlusunuz, nereye gidiyorsanız gidin. CHP’ye mi Avrupa’ya mı gidiyorsunuz, nereye giderseniz gidin’ gibi ifadeler kullandı, saçma sapan bir konuşmayla karşı karşıya kaldım.

Bu ülke böyle yönetilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek, İçişleri Bakanı’nın görevi sorumluları bulmak ve cezalandırmaktır. Çok talihsiz bir konuşma yaptı. Bunu kabul etmiyoruz.”

İçişleri Bakanı Soylu da söz konusu tehditi doğrulayarak, kullandığı “Size artık yaşama hakkı yok” sözlerinden ‘daha fazlasının’ olduğunu ifade etmişti.