Ana SayfaGüncelHDP’nin İzmir mitingi: ‘Demirtaş’ın verdiği mesajlar bu ülkenin geleceğidir’

HDP’nin İzmir mitingi: ‘Demirtaş’ın verdiği mesajlar bu ülkenin geleceğidir’

HABER MERKEZİ – HDP’nin ‘Büyük İzmir Mitingi’ Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı. Partinin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu cezaevinden gençlere hitaben yazdığı mektubun okunduğu mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise “Demirtaş’ın verdiği mesajlar bu ülkenin geleceğidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın adına partisinin İzmir’de düzenlediği miting başladı.

‘Büyük İzmir Mitingi’ ismiyle İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder ile HDP İzmir milletvekilli adayları katıldı.

Milletvekili adayları ve Kürkçü’nün ardından sahneye çıkan Buldan, seçim çalışmaları sürecindeki son konuşmasını yaptı.

Buldan, “AKP’yle HDP arasında dağlar kadar fark var. Onların anıldığı bir tarih var. Bizim de anılacağımız bir tarih var. Onların anıldığı tarih 17-25 Aralık yolsuzluklarıdır. Bizim anılacağımız tarih 7 ve 24 Haziran olacak. Bizim onurla anılacağımız bir tarihimiz var” diye konuştu.

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Buldan, şunları söyledi:

“Dün Recep Bey demiş ki: ‘HDP hala bu milletten nasıl oy alıyor inanamıyorum.’ Biz de kendisine şöyle diyoruz kolayı var; Bilal’e sor sana tane tane anlatsın HDP nasıl oy alıyor.

“Recep Beyin günde 30 ayrı kanalda canlı yayında verdiği mesajlar bir tane ketıl etmez. Bizim ketılımız bile onların TV yayınlarından daha çok kitle topluyor. Çünkü Demirtaş’ın verdiği mesajlar bu ülkenin geleceğidir.”



Demirtaş’tan gençlere mesaj

Coşkulu süren mitigde Demirtaş’ın Edirne F Tipi Cezaevi’nden gençlere hitaben yazdığı mektup da okundu.

Gençlere güvenerek aday olduğunu belirten Demirtaş’ın mektubu şu şekilde:

“Edirne’den İzmir’e hepinize merhaba!

“Öncelikle, tüm gençlik meclisi çalışanlarımızı yürekten selamlıyorum. Toplumsal değişimin en dinamik gücü olan genç arkadaşlarımızın, faşizmin halkı teslim almaya çalıştığı ve bütün ezilen kesimlere acımasızca saldırıların yaşandığı bu dönemde, faşizme ve saldırılara 24 Haziran seçimlerinde okkalı bir cevap vereceğinden kuşkum yoktur.

“Hem seçim kampanyasına coşkulu katılım hem de sandıkların güvenliği konusunda, siz genç yoldaşlarımın tamamının aktif görev alacağını biliyorum. Zaten tam da bu nedenle, sizlere güvenerek aday oldum. Bu vesileyle hepinize kolaylıklar, başarılar diliyorum. Genç başlayıp genç başarma sözü verenlerin sözünde duracağından kimsenin kuşkusu olmasın.

“Mutlaka kazanacağız! An serkeftin an serkeftin. Genç başladık, genç başaracağız, birlikte kazanacağız!”

Previous post
HDP Van'dan seslendi: 'Barış ve demokrasi için sandıklara gideceğiz'
Next post
Son 24 saat: Seçime saatler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?