Ana SayfaGüncelHükümetten Bahçeli’ye ‘af’ yanıtı

Hükümetten Bahçeli’ye ‘af’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘af’ çağrısını yinelemesi üzerine, “Gündemimizde değil” diyerek yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün ‘af’ çıkışıyla ilgili yeni bir açıklama daha yapmıştı.

Bu kez tarih de veren Bahçeli, “Ramazan Bayramı öncesi iktidar adım atarsa af çıkmasında yarar var” demişti.


Bahçeli ısrarcı: Ramazan Bayramı öncesi af çıkmasında yarar var


Bahçeli’nin ‘af’ çağrısını yinelemesi üzerine Hükümetten yanıt geldi.

Antep’te Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan “Yerel Medya Soruyor” programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı için “Gündemimizde değil” diyerek yanıt verdi.

Gül, şöyle konuştu:

“Şu an için bir af gündemde değildir. Hükümetimizin gündeminde şu an için yoktur.”

Ne olmuştu?

MHP lideri Bahçeli, “çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç” olmak üzere ‘genel af’ çağrısında bulunmuş ve şunları söylemişti:

“Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?”

Bahçeli’nin bu çağrısı hükümet kanadında karşılık bulmazken, Başbakan Binali Yıldırım, “Hükümet olarak teröristlere af gündemimizde yok” demişti. AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi kendisine aittir. Ama bizim şu anda hükümetimizde böyle bir düşüncemiz kesinlikle yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

MHP lideri ise Erdoğan tarafından da kabul görmeyen af talebinin arkasında durmuş, “Devamlı dillendireceğiz. Allah’ın izniyle affın çıkacağını ümit ediyorum” demişti.

Bahçeli son yaptığı açıklamada ise “Kader kurbanları” vurgusunu yineleyerek bu kez “Seçimden önce bir talimat ile isyan başlatılırsa ne olur? Gezi olaylarından çok daha korkunç ve gaddar olur. Yoksa biz durup dururken şunu şöyle yapın demiyoruz” demişti.

‘Af’ tartışması gündemde iken Bahçeli, rahatsızlandığı için tutuklu bulunduğu cezaevinden hastaneye kaldırılan Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmiş, “Hastalığı ciddi, yetkim olsa kullanmıştım” çağrısı yapmıştı.

Çakıcı’yı ‘vatan millet için mücadele eden’ biri olarak tanıtan Bahçeli, “Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil canım” diye konuşmuştu.

Previous post
ABD’de koli basili salgını: Beş kişi yaşamını yitirdi
Next post
Erzurum'da türbe 'manzaralı' TOKİ