Ana SayfaDünyaIrkçılıkla eleştiriliyor: Morrissey, Avrupa konserlerinin tümünü iptal etti

Irkçılıkla eleştiriliyor: Morrissey, Avrupa konserlerinin tümünü iptal etti

HABER MERKEZİ – Irkçılık eleştirilerinin odağındaki Morrissey, Avrupa konserlerini iptal etti.

Aşırı sağ gruplara destek verdiği için eleştirilen Britanyalı müzisyen Morrissey, Temmuz ayı içinde Avrupa’da yapılması planlanan tüm konserlerini iptal etti.

Morrissey’in ekibinden yapılan açıklamada, iptallere gerekçe olarak ise “lojistik sıkıntılar” gösterildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre konser iptali kararı, Morrissey’in menajerinin, İngiltere’nin Manchester kentinde sanatçının konseri vereceği mekana yakın bir noktada yapılacak ırkçılık karşıtı gösteriyi hedef alması sonrası alındı.

Sanatçının menajeri Peter Katsis, sosyal medya hesabından bu protestoyu hedef alarak, “bu kişilerin eski Morrissey hayranları olduğu iddiasını” kabul etmediklerini söylemişti.

İslam karşıtlığı, aşırı sağcılara destek, ayrımcılık

Morrissey, Haziran ayının başında aşırı sağcı çizgideki English Defence League’in (İngiliz Savunma Birliği) eski lideri Tommy Robinson’a destek açıklaması ile gündeme gelmişti.

59 yaşındaki Morrissey, mahkeme kurallarına uymadığı gerekçesiyle cezaevine konulan Robinson’a yapılanları “şoke edici bir muamele” olarak tanımlamıştı.

Şarkıcı, birden fazla kez İslam karşıtlığı ile de suçlanmıştı.

“Irkçılıktan ve faşizmden iğrendiğini” savunan Morrissey, “Müslüman arkadaşları için her şeyi yapabileceğini” ifade etmiş, sonrasında ise siyasi parti olarak “For Britain”ı (İngiltere İçin) desteklediğini duyurmuştu.

Söz konusu siyasi parti, internet sitesinde politik amaçlarını “İngiliz kültürünü korumak”, “İngiltere’nin İslamileşmesini durdumak” olarak sıralıyor.

Morrissey geçen yıl da Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, mültecilerin Almanya’yı “Avrupa’nın tecavüz başkenti haline getirdiğini” söylemişti.

Şarkıcı geçmişte de siyahlarla ilgili açıklamalarıyla tartışma yaratmış, “siyahlar ve beyazların birbirleri ile iyi geçinebileceklerini ve birbirlerini sevebileceklerini düşünmüyorum” demişti.




Önceki Haber
İzmir'de Suriyeli mültecilere ırkçı saldırı
Sonraki Haber
CHP’li Yılmaz’dan ırkçı söylem: 'AB anlaşması Türkiye’yi mülteci çöplüğüne çevirdi'