Ana SayfaDünyaİsrail’e ‘kırmızı kart’: Arjantin hazırlık maçını iptal etti

İsrail’e ‘kırmızı kart’: Arjantin hazırlık maçını iptal etti

HABER MERKEZİ – Arjantin, İsrail ile Batı Kudüs’te yapılması planlanan hazırlık karşılaşmasını iptal etti. Filistin’in İsrail’i siyaset aracına dönüştürmekle suçladığı karşılaşmanın iptalini değerlendiren Arjantinli futbolcu Higuain, “Nihayet doğru şeyi yaptılar” dedi.

Arjantin, Dünya Kupası öncesi İsrail’le yapmayı planladığı hazırlık maçını iptal etti.

İptal kararı öncesi açıklama yapan Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibirl er-Racub, “Karşılaşma, İsrail’in, başkenti olduğunu ileri sürdüğü Kudüs’te yapılması yönündeki ısrarı yüzünden spordan çok siyaset aracına dönüştü” demişti.

Netanyahu’dan Macri’ye telefon

BBC Türkçe’nin haberine göre kararı duyuran isim Arjantinli golcü Gonzala Higuain oldu.

Higuain, ESPN spor kanalına yaptığı açıklamada, maçın iptal edildiğini söyledi ve “Nihayet doğru şeyi yaptılar” dedi.

Arjantin medyasında da maçın iptal edildiği bildirilirken, İsrail Futbol Federasyonu henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Medyadaki haberlere göre İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri’yi arayarak, Cumartesi günü Kudüs’te oynanması planlanan maçın gerçekleşmesini sağlamaya çalıştı.

‘İsrail’e kırmızı kart gösterildi’

Karşılaşmanın iptali haberi, son dönemdeki protestolarda İsrail askerlerinin en az 120 Filistinliyi öldürdüğü Gazze’de sevinçle karşılandı.

Filistin Futbol Federasyonu da Arjantinli yıldız Lionel Messi ve takım arkadaşlarına maçın iptali için teşekkür edilen yazılı bir açıklama yayımladı.

Federasyon Başkanı Jibril Rajoub ise “Değerler, ahlak ve spor bugün bir zafer kazandı ve maçın iptaliyle İsrail’e bir kırmızı kart gösterildi” dedi.

Maçın iptali çağrısı yapan Avaaz adlı kampanya grubu da “cesur ahlaki karar” nedeniyle Arjantin’i övdü.

Grubun Kampanya Direktörü Alice Jay “Bu, Arjantin’in birkaç kilometre ötede İsrailli keskin nişancıların silahsız göstericileri vurduğu Kudüs’te maç yapmanın hiçbir dostane tarafı olmadığını anladığını gösteriyor” dedi.

Arjantin’in Rusya’daki Dünya Kupası öncesi yapacağı son hazırlık maçı olması planlanan İsrail karşılaşması Batı Kudüs’teki bir stadda oynanacaktı.




Önceki Haber
HDP’nin inşaat işçisi adayı: Müslüm Çağan
Sonraki Haber
Demirtaş'ın kendi sesinden seçim mitingi konuşması