Ana SayfaGüncelİstanbul’da SPoD ofisine saldırı

İstanbul’da SPoD ofisine saldırı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da SpoD ofisi toplantı yapıldığı sırada dört kişinin saldırısına uğradı. SPoD’tan Marsel, saldırı sırasında polislerin müdahale etmediğini belirtti.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) İstanbul Beyoğlu’ndaki ofisine dün akşam saatlerinde saldırı gerçekleşti.

Dört kişi oldukları belirtilen saldırganlar, dernek ofis kapısına gelerek kapıyı yumrukladı, ölüm tehditleri savurdu.

Saldırganlardan biri “çocuğunun zorla alıkonulduğunu” iddia ederken, o sırada dernekte toplantı yapan SPoD üye ve gönüllüleri polise haber verdi.

Olay yerine gelen ve olaya bir süre müdahale etmeyen polis, saldırganların “alıkonulduğunu” iddia ettikleri kişinin dernekte olmaması üzerine dernek binasından ayrıldı.

Polis, saldırganları ekip aracına bindirerek Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

SPoD’tan Marsel yaşananları KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Dernek kapısındaki polislere ne olduğunu sorup bilgi almaya çalışırken derneğimizin kapısına dayanan iki kişiden biri bana saldırdı. Yumruk atmaya kalktı. Son anda geri çekilmem ile yumruk çenemi sıyırdı. Dernek binasına girdim. Peşimden onlar da girdiler. Polisler ise müdahale etmedi. Neden müdahale etmediklerini sorduğumda, ‘Biz ilgilenemeyiz, ekip geliyor’ dediler. Ardından polis dernek kapısına gelerek arama yapılacağını söyledi. Arama izni sorduğumuzda aldığımız yanıt, ‘Savcıyı arar, izni alır, o kapıyı da yıkarız’ şeklindeydi.”

Previous post
Umut ve umutsuzluk üzerine – Asad Haider
Next post
Şırnak ve Hakkari gibi illerde MHP’nin ‘anormal’ oy artışına dair bir veri analizi