Ana SayfaGüncelNusaybin Davası: Basının alınmadığı duruşmada çocuklara tahliye yok

Nusaybin Davası: Basının alınmadığı duruşmada çocuklara tahliye yok

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de, sokağa çıkma yasakları sırasında tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuğun yargılandığı davanın üçüncü duruşmasını takip etmek isteyen aileler ve basın mensupları yine salona alınmadı. Duruşmada avukatların taleplerini reddeden mahkeme, çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuk hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) salonunda ayrılan bölümden adliye binasına taşınması nedeniyle gecikmeli başladı.

Bazı tutuklu çocukların hazır bulunduğu duruşmanın gazeteciler ve aileler tarafından takip edilmesine izin verilmedi.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından başlayan duruşmada, Hatay ve Mardin cezaevlerinde tutuklu bulunan 3 çocuk savunma yaptı.

Talepler reddedildi, tahliye yok

Daha sonra savunma yapan avukatlar, çocukların Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadelerinin alınmasına itiraz ederek, savunmaların mahkeme salonunda yapılmasını talep etti.

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddederek, çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 5 Ekim’e ertelendi.

Önceki duruşmada da basına izin verilmemişti

Davanın 10 Nisan’da görülen ikinci duruşmasında da duruşmayı takip etmek isteyen aileler ve basın mensupları salona alınmamıştı.

Ne olmuştu?

Kentteki yasaklar sırasında 76 kişi tahliye edildikten sonra gözaltına alınmış ve 17’si çocuk 67 kişi 19 ayrı suçlama gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Tutuklanmanın üzerinden 19 ay geçtikten sonra 17 tutuklu çocuk, hazırlanan iddianame kapsamında 9 Ocak’ta Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı.

Çocuklar çıkarıldıkları mahkemede yaptıkları savunmada kendilerine yapılan işkenceleri anlatmıştı. 17 çocuğun duruşması, 10 Nisan’a ertelenmişti.

10 Nisan’daki duruşmada savunma yapan çocuklar da, tahliye sırasında ve sonrasında maruz bırakıldıkları işkenceyi anlatmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu Buldan'ı tehdit ettiğini kabul etti: Kendisinin dediğinden fazlası var
Sonraki Haber
Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere karşı - Akın Olgun