Ana SayfaGüncelOtopsi raporları: Şenyaşar kardeşler 23 mermiyle, baba kesici aletlerle öldürülmüş

Otopsi raporları: Şenyaşar kardeşler 23 mermiyle, baba kesici aletlerle öldürülmüş

HABER MERKEZİ – Suruç’ta AKP milletvekili adayının yakınları tarafından öldürülen baba ve kardeşlerin otopsi raporu ortaya çıktı. MA’nın ulaştığı rapora göre Celal ve Adil Şenyaşar yakın mesafeden sıkılan kurşunlarla, baba Esvet Şenyaşar ise kesici aletlerle linç edilerek öldürülmüş.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili ve Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen esnaf Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil Şenyaşar ile Celal Şenyaşar’ın aile ve avukatlarına verilmeyen otopsi raporları ortaya çıktı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) ulaştığı raporlara baba Hacı Esvet Şenyaşar’ın kesici aletlerle linç edildiği, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar’ın ise yakın mesafeden sıkılan kurşunlarla öldürüldüğü yansıyor. Ajansın ulaştığı otopsi raporlarında yer alan tespitler şöyle:

Celal Şenyaşar

Vücuduna 6 adet farklı çaplarda ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği tespit edildi. Vücuda isabet eden mermilerden ilk isabet eden mermi çekirdeği öldürücü nitelikteyken, diğerlerinin öldürücü nitelikte olmadığı belirlendi. Raporda vücuda isabet eden tüm mermilerin giriş deliklerinin incelenmesi sonucu, mermilerin bitişik atış mesafesi dışından yapılmış olduğu ancak elbiseli bölgeye isabet etmiş olduklarından kesin atış mesafesi tayini için elbiselerinin kriminal fiziki incelemesi gerektiği tespiti yapıldı.

Otopsi raporunda geçen doktor bilirkişi beyanına göre Celal Şenyaşar’ın ölüm sebebi şöyle:

“Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı femur parçalı kemik kırığıyla birlikte büyük damar yaralanmasında gelişen kanama sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatindeyiz.”

Adil Şenyaşar

Vücudunun 14 bölgeden kesici, delici alet ve sert cisimlerle darp edildiği belirlendi. 14 bölgenin büyük bir kısmında ciddi yaraların olduğunu belirlenirken, aşırı darba maruz kaldığını tespit edildi.

Vücuduna 17 tane farklı çaplarda silah mermisi isabet ettiği belirlendi. İsabet eden mermilerden 5’inin öldürücü nitelikte olduğu diğer mermilerin yaralanmalara sebebiyet verdiği ancak öldürücü nitelikte olmadığı tespit edilirken, sadece 2 adet merminin uzaktan atıldığı diğer tüm atışların ise bitişik mesafeden yapıldığını kaydedildi.

Doktor bilirkişiler Adil Şenyaşar’ın ölüm sebebini raporda şöyle ifade etti:

“Ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına, bağlı klavikula, kaburga ve vertebra, iliak kanat kemik kırıklarıyla birlikte göğüs ve batın iç organ yaralanmasından gelişen kanama sonucu meydana gelmiş olduğunu kanaatindeyiz.”

Esvet Şenyaşar

Şenyaşar’ın vücudunun 7 hayati bölgesinden kesici aletlerle büyük çapta yaralar oluşturularak yaralandığı ve 7 ciddi yaranın yanı sıra vücutta 23 noktada öldürücü nitelikte olmayan yaranın olduğu tespit edildi.

Harici muayenenin ardından doktor bilirkişiler, Esvet Şenyaşar’ın ölüm sebebini şöyle kaydetti:

“Genel beden travmasına bağlı oluşan ekstermite, sternum, sol parietooksipitalde dış tabula, kot kırıklarıyla birlikte beyin kanaması, iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama ve pnömotoraks sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatindeyiz.”

Otopsi raporu aileye verilmemişti

Kanuna göre, ölen kişinin yakını veya avukatı otopsi raporunu istemesi durumunda dosyada kısıtlama dahi olsa verilmesi gerekirken, olayın yaşandığı 14 Haziran’dan bir gün sonra HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ve Şenyaşar ailesinin avukatı, otopsi raporlarını almak için görevli savcıyla uzun görüşmeler yapmış ancak raporları alamamışlardı.

Ne olmuştu?

14 Haziran’da Suruç’ta, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın oy istemeye gelen Yıldız ve beraberindekilere “Size verecek oyumuz yok” demesi üzerine başlayan saldırı neticesinde Şenyaşar’ın iki oğlu vurulmuştu. Yıldız’ın ise aynı zamanda koruması olan ağabeyi Mehmet Şah Yıldız çatışmada hayatını kaybetmişti.

14 Haziran günü yaşanan bu olay sırasında Suruç’tan Antep’teki 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alınan Celal ve Adil Şenyaşar kardeşler hastanede yaşamlarını yitirmişlerdi.

Çocuklarının hastaneye götürüldüğünü öğrenen baba Hacı Esvet Şenyaşar ise gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde AKP’li milletvekili yakınlarının saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Previous post
Sonunda: Dünya Sağlık Örgütü transın 'ruhsal bozukluk' olarak sınıflandırılmayacağını açıkladı
Next post
HDP Ankara'da iddialı: Her bölgeden en az bir vekil