Ana SayfaGüncel“Oy verip gitme, sandığına sahip çık”

“Oy verip gitme, sandığına sahip çık”

HABER MERKEZİ – Seçim Süreci Meclisleri, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerde ne yapılması gerektiğine dikkat çekerek, seçmenlere “Oy verip gitme, sandığına sahip çık” çağrısı yaptı.

Seçim Süreci Meclisleri, seçim güvenliğiyle ilgili bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, seçime kadar olan süreçteki çalışma programlarını ve örgütlenme perspektiflerini Maçka Parkı’nda açıkladı.

Çok sayıda kişinin katıldığı toplantı “Oy Verip Gitme, Sandığına Sahip Çık” sloganıyla yapıldı.

Toplantının basın açıklamasını yapan Seçim Süreci Meclisleri üyesi Feray Kökmen, şunları söyledi:

“Ülkemizde uzun bir süredir seçimler, sandık güvenliği ile birlikte anılır oldu. AKP iktidarının, elindeki yasal olanakları da kullanarak bu seçimi hem milletvekili çoğunluğunu hem de cumhurbaşkanlığını elde edecek şekilde dizayn etme çabası hepimizin malumu. Geçiş garantili köprü, hasta garantili hastaneden sonra şimdi bir de oy garantili seçim çabasındalar. Demokrasi isteyen her yurttaş gibi her birimiz ayrı ayrı ve bir arada buna izin vermemek için seferber olduk. Çünkü seçimler demokrasinin zeminini oluşturur. Eşitlikçi ve özgür bir ortamda adil şekilde gerçekleştirilemeyen bir seçim üzerine inşa edilecek sistem demokratik olamaz. Siyasi partiler dışında, siyasi partilerin parçası olan ya da olmayan tüm yurttaşlar olarak, ortak bir zemin kurmak üzere bir araya geldik ve ortaklıklarımız çerçevesinde demokrasi için mücadele ediyoruz.”

Siyasi partilerin eşit olmayan koşullarda seçim yarışını sürdürdüğünü söyleyen Feray Kökmen, bu eşitsizliğe rağmen muhalefet partilerinin sandık güvenliğine ekstra önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Kökmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedeflediğimiz sandık güvenliğine ulaşmak için sandıklarda ortalama 4 tane müşahit destek olması gerekiyor. Seçim Süreci Meclisleri olarak, Mayıs ayı sonuna kadar sürdürdüğümüz sandık kurulu üyesi çalışmasını, seçim gününe kadar müşahit kazandırma çalışması olarak sürdüreceğiz. Çünkü sandık görevlilerinin eksik kaldığı yerlere müşahitleri yönlendirme planı içerisindeyiz. Kimse bu seçimlerde seyirci kalmasın, seçimlere bizzat şahit olsun istiyoruz. Sabah en erken saatlerde sandıkların başında olmak, son ana kadar beklemek gerektiğini anlatacağız.”


Seçim Süreci Meclisleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
Minbiç Askeri Meclisi "Kentte Türk askeri olmayacak" dedi, Ankara memnun değil
Next post
Talat Bulut hakkında "cinsel saldırı" suçundan soruşturma başlatıldı