Ana SayfaYazarlarEmre CakaPazar etkinliği

Pazar etkinliği


Emre Caka


Dünya Kupası’nın ilk Pazarı… İlk Pazarımız.

Malum havalar ısındı, akşam saatlerine ertelendi tüm programlar. Hatta çok kritik olmayanlar için ertelenme dönemleri başladı. 36 derece hissedilecek sıcaklık, %92’ye dayanacak nem ve maksimum saatte 19 km’ye dayanacak rüzgar hızı… Bu demek oluyor ki son haftaların en sıcak ve bunaltıcı gününü yaşayacağız. Aslında bu demek oluyor ki futbol şölenini izlemek için bir neden daha oluştu. Hatta uzun süredir görüşemediğiniz, kız arkadaşınız, erkek arkadaşınız ya da tüm mahalleyi evde toplayıp üç öğün onlara ziyafet verin. Teklif edeceğiniz arkadaşınıza menünün içeriğini hazırlayıp size sunalım.

Kosta Rika-Sırbistan

Dünya Kupası elemelerinde grubu ikinci sırada tamamlayan Kosta Rika’nın 2014 Dünya Kupası’nın ardından bu turnuvada da ne yapacağı merak konusu. Real Madrid’de bu yıl da Şampiyonlar Ligi (ŞL) şampiyonu olmayı başaran tecrübeli kaleci Keylor Navas’ın kalesini koruduğu Kosta Rika, elemelerde oynadığı 10 maç karşılığında sadece 14 gol atarak hücum hattındaki kısırlığını gösteriyor. Oldukça gollü karşılaşmalara şahitlik ettiğimiz 2018’in en durağan maçlarından biri olabilir.

İrlanda Cumhuriyeti’ni geride bırakarak 2018’e katılmayı başaran Sırbistan ise total futbol ve isim listesi olarak Kosta Rika’dan ağır basıyor. Elemelerde 10 maçta 20 gol atıp 10 gole engel olamayan Sırbistan’da Türkiye’den tanıdığımız bir isim Dusko Tosic’i de izleme fırsatımız olacak.

Daha önce hiç karşı karşıya gelmeyen iki takımın mücadelesi, hızlı hazırlanmış öğrenci kahvaltısı tadında olabilir. Ama unutmayın günün en önemli öğünü kahvaltı! Saat 15:00’de TRT1’de yayımlanacak maçın arasında 1 saatlik bir kahve molasını unutmayın. Çünkü turnuvanın favorileri sahne alacak ve soluklanma şansınız olmayabilir. Burası dünya mutfağı bütün hepsinden tadın mutlaka.

Almanya-Meksika

Son şampiyon olmasının yanı sıra kadrosu ve istikrarı ile turnuvanın mutlak favorilerinden birisi de Almanya. Ancak onlar için bu turnuvada final görememeleri için de geçerli nedenler var. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a karşı taraftarın öfkesi dinmiş değil. Her karşılaşmada ıslıklanan İlkay, geçtiğimiz hafta “Ben ülkemi seviyorum gelen tepkileri aldırış etmiyorum” açıklamasına rağmen takım arkadaşı ve Almanya’nın önemli ismi Thomas Müller taraftara çağrı yaparak, “Turnuva için önemli oyuncular, odaklanmalı ve kupayı kazanmalıyız” diyerek tribünlere protestoların bitmesini talep etti. Bir de teknik direktörleri Joachim Löw’ün arzu ve isteğinin üst düzeyde olacağını beklemem biraz hayal geliyor…

1978, 1986, 1998, 2005 Konfederasyonlar kupası ve 2017 yine Konfederasyonlar kupası… Meksika’nın bu hayatta Almanya’dan çektiğini, Hababam sınıfı Mahmut hocadan çekmemiştir… Turnuvalarda henüz galibiyet yüzü göremeyen Meksika için bu Pazar da hüzünlü olacak gibi. Meksika için önemli bir bilgi vermekte fayda var; üst üste 16.kez Dünya Kupası’nda boy göstermeyi başardılar…

Havada serinlemişken bir yürüyüş yapın, gözlerinizi ve beyninizi dinlendirin… Sonuçta buraların şovmeni, dünyanın en pahalısı, turnuvanın en iyi kadrolarından birini izleme sırası.

Brezilya-İsviçre

90 kuşağının şüphesiz hayranlıkla izlediği ülkelerin başında geliyordur Brezilya. Fenomen Ronaldo, dönemin en iyi bekleri Cafu-R.Carlos, Rivaldo, Dida ve Ronaldinho… Kazanılan başarılardan ziyade göze hoş gelen futbol ile şüphesiz herkesin takdirini toplayan, sambacılar bu turnuvaya da mükemmele yakın bir kadro ile geldiler. Dünya en pahalı oyuncusu unvanını elinde bulunduran Neymar, ŞL finali ve geçirdiği sezonla dikkatleri çeken Firmino, Marcelo, Casemira, Alves, Coutinho… Gerçekten de bu kadroyu kısaca yazarken “şanslı bir dönem yaşıyoruz her şeye rağmen” diye iç geçirmedim değil.

Bundan tam 68 yıl önce Breziya’dan 1 puan almayı başaran İsviçre ise elemelerde Portekiz’in ardından ön elemede Kuzey İrlanda’yı eleyerek Rusya’ya adını yazdıran bir diğer ülke olmayı başardı. Birçok oyuncusunun Avrupa’nın en önemli kulüplerinde top koşturuyor olması İsviçre’ye önemli avantaj sağlayacaktır. Takımın en deneyimli isimlerinden biri olan Johan Djourou ise Antalyaspor’dan tanıdık bir isim.

Saatlerimiz 23 civarı olduğuna göre neredeyse hiç birimizin keyif almadığı, her sabah spatula ile yataktan kazındığımız, bir çoğumuzun 1603 TL’ye 10 saatten fazla çalıştığımız, zengin etmekten yorulmadığımız insanların kurduğu dört duvar arasına gömülmeden önce yarının fikstürüne bir göz atın da biraz da olsa keyfiniz yerine gelsin…


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yönetmen Jim Jarmusch ile "Kırık Çiçekler" üzerine
Sonraki Haber
Hayali ülke Rocterrania'nın yaratıcısı ile tanışın: Renaldo Kuhler