Ana SayfaGüncelPera Müzesi’nde yeni bir sergi: ‘Sarsılan imge’

Pera Müzesi’nde yeni bir sergi: ‘Sarsılan imge’

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin işleri arasından yapılan bir seçkiden oluşan, ‘Sarsılan İmge’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği Hacettepe Üniversitesi’nin lisansüstü ve sanatta yeterlik öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ‘Sarsılan İmge’ isimli sergi 6 Haziran’da Pera Müzesi’nde açılıyor.

Sergi, halen fakültede eğitime devam eden sanatçıların, resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecradaki üretimleri, imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştırıyor.

Sergilenen işler genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını yansıtırken görüntü, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi iç içe geçmiş farklı bağlamların imgeyle olan ilişkisine odaklanıyor.

54 sanatçının eserinin yer alacağı ‘Sarsılan İmge’ sergisi, 26 Ağustos tarihine kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.