Ana SayfaGüncelPolis saldırısına rağmen: Suruç’ta öldürülen esnaflar binlerce kişinin katılımıyla defnedildi

Polis saldırısına rağmen: Suruç’ta öldürülen esnaflar binlerce kişinin katılımıyla defnedildi

HABER MERKEZİ – Suruç’ta AKP’li Yıldız’ın yakınlarının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden esnaf kardeşler Celal ve Adil Şenyaşar’ın cenaze törenine polis tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırırken, Şenyaşar kardeşlerin cenaze töreni engellemelere rağmen gerçekleştirilebildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın “Size verecek oyumuz yok” sözleri üzerine başlayan tartışma dün çatışmaya dönüşmüş ve dört kişi hayatını kaybetmişti.

Bugün ise esnaf kardeşler Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar’ın cenazelerin defnedileceği ilçe mezarlığında bekleyen binlerce Suruçluya polis saldırdı.

MA’nın haberine göre polis binlerce kişiye TOMA araçları, gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırırken, yurttaşlar ise polise tepki gösterdi.

Öte yandan mezarlığa gelmek isteyen yurttaşların da polis tarafından engellendiği bildirildi.

Mezarlığın üzerinde de helikopterlerin uçuş yaptığı belirtildi.

Şenyaşar kardeşler defnedildi

Polis saldırısının ardından birçoğu ara yollardan gelen binlerce kişi yine mezarlıkta toplandı.

Cenaze aracının mezarlığa girmesine izin verilmezken, yaşamını yitiren Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar’ın tabutları omuzlarda taşınarak mezarlığın içine alındı.

Mezarlığın etrafı ise polis tarafından ablukaya alındı.

Anne Şenyaşar: Oylarınızı o katillere vermeyin

Anne Emine Şenyaşar, oğullarının defini sırasında “Onlara seslendim, oğlumu öldürüyorlar dedim kimse gelmedi” diye konuştu.

Şenyaşar, “Oylarınızı o katillere vermeyin. Oğluma diyordum biz oy vermiyoruz zaten onlara, geldiklerinde sadece selam verin dedim. Oğlum onlara boyun eğmediği için onu katlettiler. Oğlumun 2 çocuğu vardı” dedi.


Suruç’ta ne oldu, kim ne dedi?