Ana SayfaGüncel‘Seçim televizyondan gösterilmiyor, halk kendi ekranını kuruyor’: TAMAM TV yayına başlıyor

‘Seçim televizyondan gösterilmiyor, halk kendi ekranını kuruyor’: TAMAM TV yayına başlıyor

HABER MERKEZİ – ‘Seçim televizyondan gösterilmiyor, halk kendi ekranını kuruyor’ sloganıyla kurulan TAMAM TV bu akşam yayın hayatına başlıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘Tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözleri üzerine sosyal medyada başlatılan ‘TAMAM’ kampanyası dünyada zirveye oturmuştu.

İsmini bu kampanyadan alarak oluşturulan TAMAM TV, bu akşam Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda saat 20:30’da yayın hayatına başlıyor.

“Seçim televizyondan gösterilmiyor, halk kendi ekranını kuruyor!” sloganıyla bir araya gelen gönüllü gazetecilerin oluşturduğu TAMAM TV’nin tanıtımı için yapılan açıklamada, basın özgürlüğüne dikkat çekildi

TAMAM TV adına yapılan açıklamada, medyanın seçim döneminde tepki çeken taraflı tutumu eleştirilerek sosyal medyada büyüyen #KapatGitsin, #TamamKapatıyoruz gibi kampanyalar hatırlatıldı ve bu tepkinin kendi mecra alternatiflerini yarattığı belirtildi.

İnternet üzerinden yayın yapılacak

Yapılan açıklama şöyle:

“Gönüllü gazeteciler tarafından oluşturuldu 

TAMAM TV, medyadaki adaletsizliği ve ihlalleri ülkeye ve dünyaya göstererek gayrimeşru uygulamaları teşhir etmek hem de halkın haber alma ve iletişim hakkını, muhalefetin propaganda özgürlüğünü savunmak için son yıllarda kazanılmış bir dizi olanak ve deneyimden yola çıkan gönüllü gazeteciler tarafından oluşturuldu…
Çapul TV, Hayır TV, Adalet TV gibi alternatif medya çalışmalarında kazanılan deneyimleri 24 Haziran sürecinde yurttaşların ana akım medyaya tepkisi ile buluşturmayı hedefleyen bu yeni çalışmanın adresi sokaklar, parklar.

İnternet üzerinden canlı yayın yapacak

TAMAM TV, 2 Haziran Cumartesi akşamı Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda ilk canlı yayınını gerçekleştirecek. Stüdyo da ekran da parka kurulacak. İnternet üzerinden yapılacak canlı yayın, internetin olduğu ya da alternatif ekranların kurulduğu her yerden izlenebilecek, paylaşılabilecek.

Parktaki sahra stüdyosu yayınına medyadaki sansür ve adaletsizliğe karşı televizyonlarını kapatıp sokağa çıkan yurttaşlar, sivil inisiyatifler, farklı siyasi örgüt ve platformlar, siyasetçiler, kısacası katılmak isteyen herkes davetli. Davetliler yayınların yalnızca izleyicileri olmayacak, doğrudan yayınlara katılacak, kendi yayınlarını da kendileri yapacaklar.

Ortak yayın yapılacak

TAMAM TV sosyal medya hesaplarından (Scope, Twitter) yapılacak yayın aynı zamanda ortak yayını ve paylaşımı kabul eden çok sayıda özgür basın mecrası, internet TV ve haber sitelerinden de yayında olacak.

Öncelikle 24 Haziran seçimine kadar haftalık olarak sürecek yayınların içeriğinde, seçim sürecine dair sansürlenen gerçekler, katılan tüm adaylarla röportaj ya da açık oturumlar ile parklarda ekran başı buluşmalarına katılan yurttaşların katıldığı forumlar oluşturacak.”

Previous post
Feministlerden bisikletli eylem: 'Kadınların oyu hayata'
Next post
HDP'den, Şemdinli'de askerlerden işkence gördükleri belirtilen çobanlara ziyaret