Ana SayfaEkonomiŞimşek İngilizce başka, Türkçe başka: Enflasyon düşüyor

Şimşek İngilizce başka, Türkçe başka: Enflasyon düşüyor

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde İngilizce yaptığı açıklamada “Enflasyon birkaç ay içinde zirveyi görecek gibi görünüyor” diyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, bugün Türkiye’ye şu sözlerle seslendi: “Enflasyon düşüyor, turizm şahlanmış durumda. Bu ekonomide her şeyin rayına oturacağını görüyoruz.”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalında ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden İngilizce yaptığı açıklamada enflasyonun birkaç ay içerisinde zirve yapabilecek gibi göründüğünü söyleyen Şimşek, bugün yaptığı değerlendirmede ise “Enflasyon düşüyor” ifadelerini kullandı ve “Bu ekonomide her şeyin rayına oturacağını görüyoruz” dedi.

Döviz kurlarındaki yükselişi değerlendirirken “dolar kontrol altında” diyen Şimşek’in açıklamaları şöyle:

“Dolar şu anda kontrol altında. TL’de kayıplar oldu. Bunun bir iç, bir de dış boyutu var. Değer kaybının dış boyutunda 3 temel trend var. ABD doları yılbaşından bu yana tüm para birimlerine karşı değer kazandı. İkincisi, küresel olarak faizlerin arttığı bir dönemdeyiz. Üçüncü faktör ise petrol ithal eden ülkelerle ilgili. Petrolün bir anda 80 dolara çıkması TL’nin değer kaybına neden oldu.

Türkiye’ye karşı endişeniz cari açık ve enflasyon ise bu yavaş yavaş düzeliyor. Dışarıdan büyük bir talep var. Enflasyon düşüyor, turizm şahlanmış durumda. İç talepte daha makul bir seviyede gidecek. Bu cari açık ve enflasyon yaratmıyor. Bu ekonomide her şeyin rayına oturacağını görüyoruz.”

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden İngilizce açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonun birkaç ay içinde zirveyi göreceğini, altın hariç cari açığın ise muhtemelen zirveyi görmüş olduğunu söylemişti.

Şimşek şu açıklamada bulunmuştu:

“Son imalat PMI verisi yeniden dengelenmenin devam ettiğini gösteriyor. Mal ihracatı ve turizm ekonomik aktiviteyi desteklemeye devam edecek, yani altın hariç cari açık zirveyi muhtemelen zirveyi gördü. Enflasyon birkaç ay içinde zirveyi görecek gibi görünüyor. Politika bileşimini güçlendireceğiz.”