Ana SayfaÇalışma YaşamıSOMA DAVASI | Karar 9 Temmuz’da açıklanacak

SOMA DAVASI | Karar 9 Temmuz’da açıklanacak

HABER MERKEZİ – Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin açılan davada karar 9 Temmuz’da açıklanacak.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin 5’i tutuklu 51 kişinin yargılandığı davanın 22’nci blok duruşması bugün tamamlandı.

Duruşmanın bugünkü oturumunda sanıkların son sözleri soruldu.

İlk olarak söz alan maden patronu Can Gürkan, “Yargının şahsıma karşı bir tutumu oldu” iddiasında bulundu ve şöyle devam etti:

“Delilsiz bir suçlama oldu. Ben bana atfedilen suçlamaların yalan olduğunun ortaya çıkmasının iç huzurunu yaşıyorum. Bizim kimsemiz yok. Kamuoyunda sosyal medyada bizi linç ettiler. Bizim kimsemiz yok. Olmadı. Adaletin hukuki mecrada tecelli etmesini ve beraatımı istiyorum.”

 Ardından söz alan Genel Müdür Ramazan Doğru da beraatini talep etti.

İşletme Müdürü Akın Çelik ise kendisi için insan canının önemli olduğunu öne sürerek “İşimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. İş güvenliğini hiç elden bırakmadım. Ben de maden işçisiydim. İşçilerle beraberdik. Savunma yaptıkça aynı şeyleri yaşadım. 10 yıllık çalışma arkadaşlarımı kaybettim. Bu facianın sebebinin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Başka facialar yaşanmaması için bu facianın sebepleri ortaya çıkmalı” dedi.

Diğer sanıklar da son sözlerini dile getirerek beraatlarını istedi.

Sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmayı 9 Temmuz’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bugün tahliye kararı verilmişti: Savcının itirazıyla Güven'in tutukluluğuna devam
Sonraki Haber
AKP kongre tarihini öne çekti