Ana SayfaGüncelSon 4 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?

Son 4 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine sadece 4 gün kaldı. Meclis’in halihazırda üçüncü büyük partisi HDP seçimlere cumhurbaşkanı adayı, milletvekilleri, üyeleri ve belediye eş başkanları tutuklu olarak hazırlanıyor. Ayrıca YSK, çoğu Kürt illeri olmak üzere birçok kentte 144 bin seçmenin kayıtlı bulunduğu sandıkların taşınması ve birleştirilmesi kararı almış durumda. Türkiye’nin OHAL’de gidiyor olduğu seçime sayılı günler kala gün içindeki kimi gelişmeleri, adayların açıklamalarını ve bazı değerlendirmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


22:30 | HDP’nin Diyarbakır mitingi: “Hakikat ‘bir yanımız Gezi bir yanımız Sur’ diyenlerdedir”

HDP’nin Diyarbakır mitinginde yüz binlerce kişi İstasyon Meydanı’nı doldurdu. Mitingde konuşan İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık, “Hakikat, ‘bir yanımız Gezi, bir yanımız Sur, bir yanımız Cizre’dir’ diyenlerdedir” dedi.


21:12 | İnce’den Erdoğan’a: Derdin Kuran olsaydı ‘Bakara makara’ diyen adamı partiden atardın

Mersin’de düzenlenen mitingde konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendi mitingi yayınlanmasın diye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı saate miting koyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Erdoğan, benim miting saatimi bekliyor, benim mitingimi yayınlamasınlar diye. Aynı numarayı İstanbul Ankara İzmir’de yaparlarsa miting alanından kanallara gideceğiz. Manşetlere direne direne gelen ben, saraylı Erdoğan devletin uçağıyla gezen Erdoğan, devletin parasını harcayan Erdoğan, milletin parasıyla miting yapan ben. Bu seçim saraylılarla milletin evladı arasında geçecek.”

İnce, Erdoğan’ın kendisi için söylediği “Bay Muharrem Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvanya’yı incitmemek için şehit Ömer Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyor” sözlerine de yanıt verdi.

“Senin derdin başka” diyen İnce, devamla şunları söyledi:

“Senin derdin ne Ömer Halisdemir ne de Fatiha. Senin derdin Kuranı Kerim olsaydı, Fatiha olsaydı, ayet olsaydı, sure olsaydı, ‘Bakara makara’ diyen adamı partiden atardın.”


16:15 | Prof. Doğanay: Karamollaoğlu için tecrübe sahibi bir kişi imajı yaratılmak isteniyor

‘Seçimlik Demokrasi’ kitabının yazarlarından Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun seçim kampanyasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “tecrübe sahibi bir kişi imajı yaratılmaya çalışılıyor” ifadesini kullandı.


14:28 | Demirtaş Edirne Cezaevi’nde oy kullanacak

24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarının oy kullanacakları sandıklar belli oldu.

HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde oy kullanacak.

AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti adayı Meral Akşener ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek ise oylarını İstanbul’da kullanacak.

Öte yandan CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’da, Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu’nun ise Ankara’da oy vereceği öğrenildi.


12:50 | İnce: Akşener ve Karamollaoğlu’na başkan yardımcılığı teklif edeceğim

İstanbul’da gazeteler, televizyonlar ve internet sitelerinin genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimi kazandığı takdirde Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’na başkan yardımcılığı teklif edeceğini açıkladı.

İnce, bu iki adaydan birinin kazanması durumunda, kendisinin de yardımcılığı kabul edeceğini söyleyerek, “Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” dedi.

Muharrem İnce, mitinglerine AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınkilerden daha fazla katılım olduğunu da iddia ederek, “Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100’ünün büyükelçisi randevu istedi. Türk medyası ise sınıfta kaldı” şeklinde konuştu.


11:55 | HDP Ankara’da iddialı: Her bölgeden en az bir vekil

24 Haziran baskın seçim kararı ve adaylıkların netleşmesi ardından alacağı oy oranı en çok tartışılan parti olan Halkların Demokratik Partisi, Ankara mitingini gerçekleştirdi.

1 Kasım 2015 seçimlerinde %4,1 oy alan ve Ankara 1. Bölge’den Sırrı Süreyya Önder’i meclise gönderen HDP, 24 Haziran seçimleri için her bölgeden en az bir milletvekili çıkarmayı hedefliyor.

Altan Sancar’ın izlenimi: HDP Ankara’da iddialı: Her bölgeden en az bir vekil


10:45 | Prof. Doğanay: İnce çok dinamik bir aday

‘Seçimlik Demokrasi’ kitabının yazarlarından Prof. Dr. Ülkü Doğanay, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde “çok dinamik bir aday olarak karşımıza çıktı” ifadelerini kullandı.


10:15 | YSK Başkanı: 2 kez oy kullanan bir kişi gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven, hem Belçika’da hem İzmir’de oy kullandığı tespit edilen bir seçmenin gözaltına alındığını açıkladı.

Başkası adına oy kullanmanın 5 yıl hapis cezası olduğunu hatırlatan Güven, “Seçimle ilgili her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız” dedi.

Belçika’da yaşayan bir seçmenin sosyal medya hesabından hem yurt dışında, hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda oy kullandığı anların fotoğraflarını paylaşması tartışma yaratmıştı.


10:08 | HDP PM üyeleri gözaltına alındı

24 Haziran erken seçimlerine dört gün kala HDP Parti Meclisi üyelerinden Arife Çınar İzmir’de, Abdulselam Demirkıran ise Adana’da gözaltına alındı.


10:00 | “Erdoğan’ın durdurulabileceğine dair umutlar büyüyor”

Independent’ın Türkiye’deki erken seçimlere ilişkin haberine göre, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşi benzeri görülmemiş güce ulaşmasının durdurulabileceğine dair umutlar büyüyor.”

Daily Telegraph gazetesi ise CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Erdoğan’a son yıllardaki en çetin seçimini yaşattığını yazdı.


09:45 | Kampanyaya destek niyetine: Demirtaş’tan ‘fidan dikme’ çağrısı

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden seçim çalışmalarını yürüten HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Marmaris’te cumhurbaşkanlığı için yapıldığı belirtilen ve muhalefet tarafından ‘Yazlık Saray’ sözleriyle tepki gösterilen konutun yapımında kesilen ağaçları hatırlatan Demirtaş, seçim kampanyasına destek niyetine fidan dikme çağrısında bulundu.


09:00 | Yurt dışında oy verme işlemi sona erdi

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy verme işlemi Birtanya’daki sandıkların kapanması ile sona erdi.

Yurt dışında yaşayan seçmenler 24 Haziran’a kadar gümrüklerde oy vermeye ise devam edebilecek.

YSK’nin verilerine göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 47 bin 323 seçmenin 1 milyon 486 bin 532’si, 24 Haziran erken seçimleri için oy kullanarak rekor kırdı.

Yurt dışı genelindeki dış temsilciliklerde ve şimdiye kadar gümrük kapılarındaki oy kullanım oranı yüzde 48.78’e ulaştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SOMA DAVASI | 'Yukarıdan gelen bir projeye muhalefet edemezdik'
Sonraki Haber
Ereğli'de Tat Çelik fabrikası işçileri greve çıktı