Ana SayfaGüncelSoylu bir kez daha hedef gösterdi: Suruç’taki olayın sorumlusu Muharrem İnce

Soylu bir kez daha hedef gösterdi: Suruç’taki olayın sorumlusu Muharrem İnce

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suruç’ta dört kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan CHP’yi ve partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi sorumlu tuttu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Urfa’nın Suruç ilçesinde Celal ve Adil Şenyaşar kardeşler ile baba Esvet Şenyaşar ve AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi suçladı.

AKP Beşiktaş İlçe Başkanlığı ziyaretinde gündeme ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Soylu, Suruç’ta yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa’daki, Suruç’taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce’dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce’dir. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP’nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP’nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK’nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun.”


CHP’den Suruç açıklaması: Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı siyaset söylemi


Dün de hedef göstermişti

Dün düzenlenen Mehmet Şah Yıldız’ın cenazesine katılmak için Suruç’a gelen İçişleri Bakanı Soylu, AA’ya verdiği demeçte Muharrem İnce ve CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören’i şu sözlerle sorumlu tutmuştu:

“Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim, kim Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmişse bu olayların müsebbibi de odur. O kadar basit, kim bu olayları bu noktaya taşımak istiyor ve gayret gösteriyorsa, kim buradan güç alarak seçimi özgür ve hür biçimde oy kullanmayı kısıtlamak istiyorsa, Selahattin Demirtaş’ı kimin ziyaret ettiğine bakmak lazım. Yine burada hiç ilgisi olmadığı halde o partinin ilçe başkanının (CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören) yaptığı açıklamalara bakmak lazım. Bunlar bizim soruşturma süreçlerimizin idari adli soruşturma süreçlerimizin elbette ki dokunacağı konulardır.”


Suruç’un ardından: Soylu hedef gösterdi, HDP adayı Kaplan gözaltına alındı

Previous post
CHP'den Suruç açıklaması: Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı siyaset söylemi
Next post
Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: 'Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor'