Ana SayfaGüncelSuruç’ta seçim günü de AKP adayı Yıldız ‘sahnede’: HDP’liler darp edildi, blok oy kullandırıldı

Suruç’ta seçim günü de AKP adayı Yıldız ‘sahnede’: HDP’liler darp edildi, blok oy kullandırıldı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta baba ve iki oğlunun ölümü olayına karışan AKP’li milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın, çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak HDP’nin sandık görevlilerini darp ettiği ve partisi ile Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı bildirildi. Sandıklarda AKP’liler tarafından toplu ve açık şekilde oy kullanıldığı görüntülere de yansıdı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Esvet Şenyaşar ve çocukları Celal ve Adil Şenyaşır’ın yaşamlarını yitirdiği olaya adı karışan AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim günü beraberindeki onlarca silahlı koruma ile ilçedeki yurttaşların oy kullanmak üzere geldikleri okulları dolaştığı iddia edildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre Yıldız ve beraberindekiler şimdiye kadar Atatürk ve Cumhuriyet ilköğretim okulları ile GAP Anadolu Lisesi’ne gitti.

Habere göre AKP’li Yıldız ve beraberindekiler önce okullarda bulunanların cep telefonlarına el koydu, ardından da sandık görevlilerini okul dışına çıkarttı; HDP’li sandık kurul üyelerini darp ettikten sonra da sandık başlarına giderek AKP ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine blok oy kullandırttı.

GAP Anadolu Lisesi’nde 1044-1043 nolu sandıklarda AKP’liler tarafından toplu ve açık şekilde oy kullanıldığı görüntülere de yansıdı. Oy kullanımının tespiti ardından yaşanan tartışmalardan biri şöyle:



Suruç’ta bu yaşananlara benzer şekilde Merkez Haliliye ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu’nda da CHP’li sandık görevlileri darp edilerek dışarı çıkarıldığı bildirildi. Görevliler jandarma karakoluna giderek suç duyurusunda bulundu.


Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile “bagajlarında keleş var, ne yapalım” diyor


Suruç’ta ne olmuştu?

14 Haziran’da Suruç’ta, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Hacı Esvet Şenyaşar adlı bir esnafın oy istemeye gelen Yıldız ve beraberindekilere “Size verecek oyumuz yok” demesi üzerine başlayan saldırı neticesinde Şenyaşar ve iki oğlu öldürülmüş, Yıldız’ın ise aynı zamanda koruması olan ağabeyi Mehmet Şah Yıldız çatışma esnasında hayatını kaybetmişti.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar, Suruç’taki olayın hemen ardından Şenyaşarlar için “PKK’liler” açıklaması yapmıştı. Ancak Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu iki çocuğuyla birlikte öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’ın, Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamalarda “PKK’liler” dediği Şenyaşarların ölümlerini ağzına almazken, AKP milletvekili adayı olan Yıldız’ın kardeşinin “PKK’liler tarafından öldürüldüğünü” savunmuştu.

Erdoğan, son olarak Maltepe’de yaptığı konuşmada da Suruç olaylarını PKK’nin başlattığını iddia ederek, “Suruç’ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz” demişti.

Previous post
Zehra Doğan’ın eserleri Fransa’da sergilenecek
Next post
Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile "bagajlarında keleş var, ne yapalım" diyor