Ana SayfaGüncelSuruç’ta usulsüzlük yaşanan sandıklardaki oy verme işlemi durduruldu

Suruç’ta usulsüzlük yaşanan sandıklardaki oy verme işlemi durduruldu

HABER MERKEZİ – Birçok ilçesinden ihlal ve usulsüzlük haberi gelen Urfa’nın Suruç ilçesinde usulsüzlük yaşanan sandıklarda oy verme işlemleri durduruldu. Karınca’ya konuşan HDP PM üyesi ve avukat Hidayet Enmek, il ve ilçe seçim kurullarına gerekli başvuruların yapıldığını dile getirdi.

Urfa’dan arka arkaya gelen usulsüzlüklere ilişkin Karınca’ya konuşan HDP Parti Meclisi üyesi ve avukat Hidayet Enmek, Suruç’ta hukuksuzluk yaşanan sandıklarda oy kullanma işlemlerinin durdurulduğunu belirterek il ve ilçe seçim kurullarına gerekli başvuruların yapıldığını dile getirdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran seçimleri için oy kullanma işlemlerinin başlaması ile beraber gözle görülür bir gerginliğin olduğuna dikkat çeken Enmek, özellikle AKP’nin milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ve yakınlarının müdahale ettiği sandıklarda gerginliğin oldukça yükseldiğini belirtti.

Hukuksuzlukların yaşandığı sandıklara ilişkin il ve ilçe seçim kurullarına iptale dönük başvuruların da yapıldığını belirten Enmek, ilgili sandıklarda oy kullanma işlemlerinin de durdurulduğunu söyledi.

CHP’liler ile birlikte girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Enmek, gerginliğin bir nebze de olsa azaldığını ancak yaşanacak hukuksuzluklara karşı tetikte olduklarına dikkat çekti.

Neler oldu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde blok oy kullandırıldığına dair gelen haberlerin ardından kentin Haliliye ilçesinden de benzer bir ihlal haberi geldi.

Suruç’ta baba ve iki oğlunun ölümü olayına karışan AKP’li milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın, çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak HDP’nin sandık görevlilerini darp ettiği ve partisi ile Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı bildirildi. Sandıklarda AKP’liler tarafından toplu ve açık şekilde oy kullanıldığı görüntülere de yansıdı.

Haliliye’de bulunan Uluhan Ortaokulu’nda müşahit olarak bulunan Sadettin Ersin Gül is oy kullanma işlemleri başlamadan önce okula gittikleri sırada okul müdürü tarafından, “Burada daha önce de kan döktük, yine dökeriz” tehdit edildiklerini ve ardından başka bir sandıkta bulunan arkadaşlarının darp edildiğini belirtti.

Ayrıca Haliliye’de ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu’nda CHP’li sandık görevlileri darp edilerek dışarı çıkarıldı.


Gazete Karınca

Suruç’ta seçim günü de AKP adayı Yıldız ‘sahnede’: HDP’liler darp edildi, blok oy kullandırıldı

Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile “bagajlarında keleş var, ne yapalım” diyor

Seçim günü: İhlallerden usulsüzlüklere neler oluyor?

Previous post
Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile "bagajlarında keleş var, ne yapalım" diyor
Next post
Léa Seydoux ve Ewan McGregor’la fütürist bir dünya: "Zoe"