Ana SayfaGüncelSuruç’un ardından: Soylu hedef gösterdi, HDP adayı Kaplan gözaltına alındı

Suruç’un ardından: Soylu hedef gösterdi, HDP adayı Kaplan gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta AKP’li Yıldız’ın yakınlarının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden esnaf kardeşler Celal ve Adil Şenyaşar’ın cenaze törenin ardından kentte ev baskınları gerçekleşti. Ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında İçişleri Bakanı Soylu’nun hedef gösterdiği HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan da var.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın “Size verecek oyumuz yok” sözleri üzerine başlayan tartışma önceki gün çatışmaya dönüşmüş ve dört kişi hayatını kaybetmişti.


Suruç’ta neler oldu, kim ne dedi?


Suruç’ta dün polis saldırısına rağmen yapılan Adil ve Celal Şenyaşar kardeşlerin defin işleminden sonra ise gözaltı operasyonu başladı.

MA’nın haberine göre Şenyaşar kardeşlerin cenazesine gaz bombaları ve tazyikli su ile saldıran polis, yerine kayyum atanan Suruç Belediyesi Eşbaşkan vekili Nazlı Binici ile çok sayıda kişiyi gözaltına aldıktan sonra akşam da ev baskınları yaptı.

Ev baskınlarında aralarında HDP’nin Urfa Milletvekili adayı İsmail Kaplan ve HDP İlçe Eş Başkanı Rojda Binici, Suruç Belediyesi Meclis Üyesi Fethi Yavuzel’in de olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İsmail Kaplan, Mehmet Kaplan, Mehmet Polat, Halil Mevlüt Karataş ve Salih Şahin, Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, diğer kişiler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Müslüm Canpolat, Avni Aydeniz, Nazli Binici ve Asiye Kaplan ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken gözaltındaki 15 kişinin işlemleri sürüyor.

Bakan Soylu hedef göstermişti

Çatışmada yaşamını yitiren AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın cenazesine katılmak için Suruç’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA’ya verdiği demeçte şu an gözaltında olan HDP’li aday İsmail Kaplan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“İdari ve adli soruşturma devam ediyor ama somut birtakım olaylar var. Yaklaşık 3-4 gün önce ve daha önceki dönemlerde de HDP’nin 6’ncı sıra milletvekili adayı (İsmail Kaplan), bizatihi milletvekilimizi mecliste daha önce yapılan bir tartışmadan dolayı hedef göstermektedir ve bunu sürekli olarak tırmandırmaktadır. O adamın dağ kadrosuyla ilişkili olduğu ve burada bu talimatları da oradan aldığı yönünde değerlendirmeler vardır, o kadar açık ve net.”

Previous post
Grammy ödüllü Ermeni söz yazarı ve prodüktör Micheal Omartyan'ın portresi
Next post
Tanıl Bora: 'Erdoğanizm', seçim kazanmakla işliyor