Ana SayfaGüncelTahliye edilen Mehmet Altan: Gözaltına alınmam dahi hukuksuzdu

Tahliye edilen Mehmet Altan: Gözaltına alınmam dahi hukuksuzdu

HABER MERKEZİ – Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Mehmet Altan hakkında tahliye kararı verildi. Cezaevi çıkışı sonrası açıklama yapan Altan, “Gözaltına alınmam dahi hukuksuzdu” dedi.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Mehmet Altan’ın avukatları kararın bozulması için İstinaf Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Dosya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne gönderildi.

Dosyayı inceleyen daire, yerel mahkeme kararının duruşmalı yapılmasına karar verdi.

Daire ise, bugün düzenlediği tensip zaptı ile hem duruşma gününü belirledi hem de Mehmet Altan hakkında tahliye kararı verdi.

Daire, Anayasa Mahkemesi’nin 20 Mart 2018 tarihinde Altan hakkında hak ihlali kararı verdiğini, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının bağlayıcı olduğunu tahliye kararına gerekçe olarak gösterdi.

Ayrıca Altan hakkında yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

Altan: Gözaltına alınmam bile hukuksuzdu

Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Altan, gözaltına alınmasının dahi hukuksuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sonraki süreç de hukuksuzdu ve 2 sene yattım. Aynı zamanda 30 yıl hocalık yaptığım 1993’ten beri profesör olduğum İstanbul Üniversitesinden de atıldım. Onun için tahliyemden ziyade, Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek mahkemelerinin mevcut dosyanın son halini inceleyerek gözaltına bile alınamayacağım kararının üzerinde durulması gerekir.”

Diğer sanıkların tutukluluğuna devam

Öte yandan aynı davada yargılanan sanıklar için de aynı başvuru yapılmıştı.

Ancak daire, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma tarihi ise 21 Eylül’e verildi.

Previous post
Deniz seviyesinde tiyatro: Datça Tiyatro Festivali başlıyor
Next post
'Flormar direnişine destek verenler izne gönderiliyor'