Ana SayfaGüncelTemelli’den İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na açık çağrı

Temelli’den İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na açık çağrı

HABER MERKEZİ –  Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Batman’da muhalefetin adaylarına seslenen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, hapisteki cumhurbaşkanı adayları Demirtaş’ın ‘yeni yaşam’ projesini hatırlatarak, “Bugün mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin, birlikte çalışın, bu halk arkanızda olacaktır” dedi. Alanlarda yan yana gelmek gerektiğini belirten Temelli, “Sorunlar ortaksa çözüm de ortaktır” çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Batman’da konuştu.

Burada muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adaylarına seslenen Temelli, hapisteki cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın ‘yeni yaşam’ projesine atıfta bulunarak, “Bu, HDP’nin programıdır. Bir arada yaşamak, büyük insanlık ve inadına barıştır. Türkiye’de tek adam rejimi değil, çoğulcu, demokratik ve laik bir rejim vaat eder” dedi.

Demirtaş’ın bu projesi ile bütün cumhurbaşkanı adaylarıyla protokol imzalayacağını söylediğini belirten Temelli, onun “Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanmayacağım” ve “Demokrasi zemini yaratacağız ve demokrasi inşa edeceğiz” dediğini ekledi.

Demirtaş’ın bu çağrısını yineleyen Temelli, muhalefetin adaylarına şu çağrıyı yaptı:

“Bütün Cumhurbaşkanı adayları İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na sesleniyorum, bugün mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin, birlikte çalışın, bu halk arkanızda olacaktır. Geri kalan işler hal olur. Hepsini yapacak gücümüz var. Asıl olan demokrasi zemininde buluşarak, programlarınızla gelin ortaklaşalım. Demirtaş’ın çağrısı hepinizedir. Türkiye’nin siyaseti üzerinden yol almaya çalışıyorsanız, gelin tek adam rejiminden birlikte kurtulalım. Yoksa Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez.”

Konuşmasına, “Tarihsel, sivil ve siyasal haklar için, bu ülkede yan yana gelerek başarabiliriz. Ankara’da yan yana gelmek yetmez. Alanlarda yan yana gelmek gerekir” diye devam eden Temelli, “Sorunlar ortaksa, çözümler de ortaktır” dedi.




Önceki Haber
Sınır dışı ile karşı karşıya olan iki İranlı genç için "Türkiye'de kalabilirler" kararı
Sonraki Haber
24 Haziran'a 20 gün kala adaylar ne diyor, neler oluyor?